haberci
Efsanevi Üye

Sabancı Holding'in iştiraki olan CarrefourSA, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atarak 18 milyon dolarlık Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımını duyurdu.
CarrefourSA, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğini öncelikli konu haline getirerek yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarını sürdürmeye kararlı.
Şirket, Şanlıurfa'da 297 dönüm arazi üzerine kurulacak ve 29,3 megavat peak (MWp) kapasiteye sahip olacak GES projesi için Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret AŞ ile Enerji Performans Sözleşmesi imzaladı.
18 milyon dolarlık yatırım tutarına sahip olan proje kapsamında santralin kurulumuna başlandı ve tesisin 6-9 ay içinde tam kapasiteyle faaliyete geçmesi planlanıyor.
Yılda yaklaşık 53 milyon kilovat saat (kWh) yenilenebilir enerji üretecek olan santral, CarrefourSA'nın elektrik ihtiyacının yüzde 35'ini karşılayacak.
Ayrıca proje sayesinde yıllık 1,2 milyon ağacın karbon emilim kapasitesine eş değer olan yaklaşık 27 bin ton karbon emisyonu azaltılacak.
CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, yapılan açıklamada dünyanın hızla değiştiğini ve doğayla uyumlu bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini vurguladı.
Batum, 2020'de gerçekleştirdikleri enerji yatırımları ve verimlilik projeleri ile karbondioksit emisyonunu 25 bin ton azalttıklarını ve 400 mağazalarında 50 bin megavat saat elektrik tasarrufu sağladıklarını belirtti.
Gelecek planları arasında tasarrufların devamı olduğunu söyleyen Batum, "Şanlıurfa'daki güneş enerji santralimiz CarrefourSA'nın yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 35'ini karşılayacak ve yılda yaklaşık 53 milyon kWh yenilenebilir enerji üretecek. Bu proje ile 27 bin ton karbon emisyonunu azaltarak sürdürülebilirlik vizyonumuzu güçlendireceğiz" dedi.