Çatılar neden eğimlidir?
Çatı eğimini belirleyen temel etken ise çevrenin durumudur. Örneğin söz konusu çevrede bulunan yapıların çatıları yüzde 20 eğimli ise, yeni yapılacak çatının eğimi de aşağı yukarı bu oranda olması gerekir. Böylelikle birbirine uyum sağlayan binalar estetik bir görünüm oluşturacaktır.
Çatının amacı nedir?
Çatı, bir binanın en üst bölümüdür. Esas olarak binanın hava şartlarından korunması için yapılır.
Düz çatı yüksekliği ne kadar olmalı?
Çatılar, civarda bulunan diğer konutlara, cadde ve sokakların yapısına uygun yapılmalıdır. Bir civarda birbirinden farklı yapılarda çatı bulunması, çatı yüksekliği kanunu bakımından yasaklanmıştır. – Her türlü çatı meyili %45'i geçemez. Hangi durum söz konusu olursa olsun bir çatının yüksekliği de 5 metreyi geçemez.
Inşaat mahya ne demek?
Inşaat mahya ne demek?
Mahya; Kısaca çatıda iki eğik yüzeyin dışında 180 dereceden büyük bir açı oluşturarak birleştiği kısım olarak adlandırılır.
Düz çatı neden yapılır?
Düz çatı neden yapılır?
Düz çatılar, yerden tasarruf etmek amacıyla kusursuz bir çözümdür. Spor alanları, rekreasyon alanları, solaryumlar, çiçek tarhları, çimenler, binalara eşsizlik ve benzersizlik kazandıran malzemelerle donatılmıştır. Son zamanlarda, şunlar güneş panelleri yerleştirmek amacıyla bir yer olarak hizmet vermektedir.
Çatı Nelerden Oluşur?
Çatı, binayı güneş ışınları, yağmur, kar, rüzgar v.b. dış etkilerden korumak üzere, betonarme, ahşap, çelik v.b. malzemelerle konstrüksiyonu oluşturulan, su yalıtımı ve gerektiğinde ısı yalıtımı olan ve kil, çimento, metal, bitüm, polimer, ahşap, cam, doğal taş, seramik v.b. malzemelerle ve bu işlere uygun el aletleri …
Üzerinde gezilebilen teras çatı nedir?
Teras üzerinde gezilebilir bir teras ise su yalıtım örtüsü üzerine koruma betonu atılıp üzerine seramik v.b kaplama malzemesi uygulanarak uygulama tamamlanır. Teras üzerinde gezilemeyen bir teras ise su yalıtım örtüsü ayırıcı keçe ve keçe üzerine de çakıl konularak uygulama sonlandırılır.