<
T
theking
Çatlak Patates Tanımı İçin Gereçler
6-8 adet bebek patates
Sosu için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için
1 avuç kıyılmış maydanoz
Çatlak Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri tuzlu suda haşlayın.
Bıçağı batırdığınızda bıçak tan düşüyorsa olmuş demektir.
Patatesleri süzüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
Patateslerin üzerine yavaşça bardak altıyla bastırıp çatlatın.
Bir kasede sıvı yağ, tuz, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve sarımsak rendesi güzelce karıştırın.
Çatlak patateslerin üzerine hazırladığımız sosdan gezdirin.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirin.
Fırından çıkan patateslerin üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun .
6-8 adet bebek patates
Sosu için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için
1 avuç kıyılmış maydanoz
Çatlak Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri tuzlu suda haşlayın.
Bıçağı batırdığınızda bıçak tan düşüyorsa olmuş demektir.
Patatesleri süzüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
Patateslerin üzerine yavaşça bardak altıyla bastırıp çatlatın.
Bir kasede sıvı yağ, tuz, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve sarımsak rendesi güzelce karıştırın.
Çatlak patateslerin üzerine hazırladığımız sosdan gezdirin.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirin.
Fırından çıkan patateslerin üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun .