Modoratör
Efsanevi Üye
CDN nedir nasıl kullanılır?
CDN kullanan bir web sitesine bağlanmak istediğinizde, size en yakın sunucudan verileri alırsınız. Kısacası CDN sağlayıcı bir postacıdır. Sitenizin bir kopyasını dünyanın değişik yerlerdeki sunucularda tutar. Kim, hangi sunucuya coğrafi olarak daha yakınsa; siteyi o sunucudan görüntüler.
CDN nedir Medianova?
CDN, coğrafi olarak dağılmış mimarisi ile web sitelerinin ve OTT içeriğinin kullanıcılara en yakın noktalardan iletilmesini sağlayan bir bulut bilişim hizmetidir. Bu hizmet; e-ticaret, oyun, video gibi birçok farklı amaca hizmet eden internet platformlarına gelen taleplere yanıt sürelerini en aza indirir.
Static CDN nedir?
Content Delivery Network olarak da isimlendirilen CDN, içerik dağıtım ağı olarak bilinir. Herhangi bir web sitesine ait olan statik içeriklerin ziyaretçilere en yakın CDN sunucusundan yayınlanması ile web sitesinin çok daha hızlı çalışmasını sağlayan ve içerik dağıtım sunucularından oluşan bir network ağıdır.
Fastly CDN nedir?
Fastly CDN nedir?
Fastly, kullanıcıların dijital içeriği daha hızlı görüntülemesine yardımcı olan bir içerik dağıtım ağı (CDN) şirketidir. Şirket ayrıca güvenlik, video dağıtımı ve sözde uç bilgi işlem hizmetleri sağlar.
Microsoft Azure CDN nedir?
Microsoft Azure CDN nedir?
Azure Content Delivery Network (CDN), dünya genelindeki stratejik olarak yerleştirilen fiziksel düğümlerde içeriği önbelleğe alarak, yüksek bant genişliği içeriğinin hızlı bir şekilde kullanıcılara teslimi konusunda geliştiricilere genel bir çözüm sunar.
CDN yapısı nedir?
CDN, bir web sitesinin içeriğini en düşük ağ ve işlem gecikmesi ile yani en hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaştırmak üzere coğrafi olarak farklı bölgelerde konumlandırılmış sunucu kümesine verilen isimdir. Birçok e-ticaret ve haber sitesi sayfa açılma süresini düşük tutabilmek için CDN kullanmaktadır.
Medianova kimin?
Medianova'nın kurucusu Serkan Sevim, bir uçağın içinde ABD'ye uçuyor. Çünkü mühendis olan babasının zorlamasıyla Baltimore Üniversitesi'ne yüksek lisans yapmaya gidiyor. Henüz çocukken patlamış mısır satmış ve her zaman kendi işini kurmayı hayal eden girişimciden ailesinin isteği tek vardı.