Modoratör
Yeni Üye
ÇED dosyası nasıl hazırlanır?
ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED raporu örneği incelendiğinde projenin tanımı ve amacı, seçilen yerin konumu, proje yeri ve etki alanının mevcut çevresel özellikleri, projenin çevreye etkisi, alınması gereken önlemler, halkın katılımı, kısa bir özet, şekiller, grafikler ve fotoğraflar yer almaktadır.
ÇED Yeterlik Belgesi nasıl alınır?
ÇED Yeterlik Belgesi nasıl alınır?
Tebliğ ile ÇED yeterlik belgesi için başvuran kurum ve kuruluşlara başlıca aşağıdaki yükümlülükler getirilmiştir:
- Kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili konularda en az beş yıl çalışmış,
- en az 25 proje tanıtım dosyası veya nihai ÇED Raporu hazırlanmasında veya.
- en az 10 inceleme değerlendirme komisyonu toplantısında.
ÇED raporu ne için gereklidir?
ÇED'in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.
ÇED raporuna nereden ulaşabilirim?
ÇED raporuna nereden ulaşabilirim?
Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlık ve/veya Valilik tarafından askıda ilan ve internet aracılığı ile on (10) takvim günü görüşe açılır. Bakanlıkça proje ile ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de değerlendirilir.
ÇED Gerekli Değildir Belgesi nasıl alınır?
EK 2 listesinde yer alan projelerle ilgili hazırlanan proje tanıtım dosyaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın taşra teşkilatı olarak illerde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine sunularak Çed Gerekli Değildir kararı alınır.
Çevre yeterlik belgesi nedir?
Çevre yeterlik belgesi nedir?
Yeterlik Belgesi Tebliği Kapsamında Yeterlik Belgesine Sahip Kurum – Kuruluşlar – Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ve Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak kurum/kuruluşlara verilen belgedir.
ÇED raporunu hangi kurum verir?
Bu yazımızda ise ÇED Raporu ve Proje Tanıtım Dosyalarının kimler tarafından hazırlanabileceği konusunda sizlere bilgilendirme metni hazırladık. ÇED Raporu (çevresel etki değerlendirme raporu) ve Proje Tanıtım Dosyaları, (PTD) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yeterlik almış kuruluşlarca hazırlanır.
ÇED Genel müdür?
ÇED Genel müdür?
Genel Müdür – Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Mehrali ECER, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
ÇED raporu kaç aşamada?
Özel Formatın veriliş tarihinden itibaren on iki ay içinde ÇED Raporunu Bakanlığa sunmakla yükümlüdür. Talep edilmesi durumunda altı (6) ay ek süre verilir. Bu süre içinde ÇED Raporu sunulmaz ise ÇED süreci sonlandırılır.
ÇED ilk ne zaman kuruldu?
ÇED ilk ne zaman kuruldu?
Türkiye'de 1993 yılından bugüne etkin olarak uygulanan ÇED değerlendirmesi, çevre izni/çevre izin ve lisansları ile işyeri açma ruhsatlarının alınmasında son derece önemlidir.