Modoratör
Efsanevi Üye
Çekirdek fonksiyonu nedir?
İşletim sistemi çekirdeği, kısaca çekirdek (kernel), işletim sistemindeki her şeyin üzerinde denetimi olan merkezi bileşenidir. Uygulamalar ve donanım seviyesindeki bilgi işlemleri arasında bir köprü görevi görür. Çekirdeğin görevleri sistemin kaynaklarını yönetmeyi de kapsamaktadır.
Svm Python nedir?
Svm Python nedir?
Support Vector Machine (Destek Vektör Makinesi desek nasıl durur bilmiyorum) sınıflandırma için kullanılan yöntemlerden birisidir. Temel olarak iki sınıfı bir doğru veya düzlem ile birbirinden ayırmaya çalışır. Bu ayırmayı da sınırdaki elemanlara göre yapar.
Svm nasıl çalışır?
Destek Vektör Makineleri (Support Vector Machine) genellikle sınıflandırma problemlerinde kullanılan gözetimli öğrenme yöntemlerinden biridir. Bir düzlem üzerine yerleştirilmiş noktaları ayırmak için bir doğru çizer. Bu doğrunun, iki sınıfının noktaları için de maksimum uzaklıkta olmasını amaçlar.
Kernel nasıl çalışır?
Kernel nasıl çalışır?
Kernel bilgisayar içerisinde kontrol merkezi olarak bilinmektedir. Yazılımların tamamı bu çekirdek tarafından kontrol edilmektedir. Hafıza, kaynak ve cihaz yönetimi kernel tarafından yapılmaktadır. Kernel adı verilen bu çekirdek program tüm elektronik cihazlarda bulunmaktadır.
UNIX kernel nedir?
Linux Kernel, Unix türevi işletim sistemi çekirdeğidir. Birçok farklı işletim sisteminin içerisinde çekirdek olarak kullanılan Linux Kernel yaygın olarak Linux dağıtımlarının içerisinde yer almaktadır.
SVM algoritması nasıl çalışır?
SVM algoritması nasıl çalışır?
Bu algoritmada, her bir veri maddesini belirli bir koordinatın değeri olan her özelliğin değeri ile birlikte n-boyutlu boşluğa (burada n sahip olduğunuz özelliklerin sayısı) bir nokta olarak çizilir. Ardından, iki sınıftan oldukça iyi ayrım yapan hiper-düzlemi bularak sınıflandırma gerçekleştirilir.
SVM kernel trick nedir?
SVM de doğrusal bir doğru ile sınıfları ayırmaya çalışır. Ancak doğrusal ayraçlar doğrusal olmayanlar kadar her zaman başarılı olamaz. Doğrusal olarak birbirinden ayrılamayan sınıflar için kernel trick diye adlandırılan bir yöntem uygulanır.
SVM neden kullanılır?
SVM neden kullanılır?
"Destek Vektör Makinesi" (SVM), sınıflandırma veya regresyon problemleri için kullanılabilen denetimli bir makine öğrenmesi algoritmasıdır. Bununla birlikte, çoğunlukla sınıflandırma problemlerinde kullanılır.