Modoratör
Tanınmış Üye
Çelik konstrüksiyon ev mi betonarme ev mi?
Çelik konstrüksiyon yapılar daha hafif oldukları için, depreme karşı daha sağlamdırlar. İki yapı türü de çok amaçlı olarak inşa edilebilmektedir, ancak kat sayısı avantajı sayesinde betonarme çok daha fazla sayıda amaçla kullanılabilir. Betonarme yapılarda sağlamlık her zaman sağlanamayabilmektedir.Çelik ev yaptırırken nelere dikkat edilmeli?
Çelik ev yaptırırken nelere dikkat edilmeli?Yapıların deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Kullanılan malzemelerin insan sağlığına ve doğaya zararlı olmaması da prefabrik ev yaptırılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Ayrıca kullanılan malzemelerin yangına karşı dirençli olmasına da dikkat edilmelidir.
Çelik Villa depreme dayanıklı mı?
Betonarme binalara göre daha hafif olaması ve perçinli sistemle birlikte birleştirilmesinden dolayı deprema anında esner fakat yıkılmaz. Yapılan bilimsel araştırmlar ışığında çelik konstrüksiyon ve çelik yapıların 8.9 depremine karşı dayanıklı olduğu kanıtlanmıştır.Çelik ev nasıl ısınır?
Çelik ev nasıl ısınır?Prefabrik evler, doğalgaz, güneş enerjisi, klima, elektrik sobası, yağlı soba veya bacalı soba ile ısıtılabilmektedir. Isınma konusunda, prefabrik evlerde her hangi bir sorun yaşanmamaktadır. Evlerin kurulumu, kurulacağı yerdeki iklim koşulları da göz önüne alınarak yapılmaktadır.
Hafif çelik ev ne demek?
Hafif çelik yapı, taşıyıcı duvar ve döşeme panellerinden oluşur. Bu paneller ise sıcak daldırma galvanize ile üretilmiş olup soğuk şekillendirme yapılarak oluşturulur. Özellikle konteyner yapılarda tercih edilen hafif çelik, dayanıklılığı ile ön plana çıkar.Çelik evde yaşanır mı?
Çelik evde yaşanır mı?Çelik kullanılarak yapılan evler, ön üretimli olduğu için evin yapım aşamasını mümkün olduğu kadar kısaltmaktadır. Bu da çelik evi betonarme evlere göre daha cazip kılmaktadır. Zamandan tasarruf etmek, evinize hemen kavuşmak ve bütçenize katkıda bulunmak için çelik evi tercih etmelisiniz.
Çelik ev temeli nasıl yapılır?
Adım Adım beton atılırken yapılması gerekenler ;- Zemin Düzlemesi ve sıkıştırması yapılacaktır.
- Binanın taşıyıcı kolonlarının olduğu yerleri ayarlayıp ona göre kalıplarının çakılması.
- Kirişlerin bağlanması
- Kolon boşluklarının taş ve benzeri dolgu malzemesi ile doldurulması.
- Köşelerden membran ile bohçalama yapılması.