Modoratör
Efsanevi Üye
Cemal Süreya ne demiş?
Birer birer, seve seve çıktığım aşk basamaklarını; onar onar, söve söve iniyorum şimdi! Sana seni seviyorum dediğim kadar, Anneme peki anneciğim deseydim; hazırdı cennetteki yerim. Gölgene bak, beni anlamak istiyorsan; O kadar yakın, ama sana asla dokunamayan. Önce sevdiğiniz terk eder sizi, ardından uykunuz.
Samsuna çıktıktan sonra nereye gitti?
İngilizlerin denetimindeki kentte yakından takip edilen Mustafa Kemal, kurtuluş için örgütlenmenin mümkün olmayacağını fark edince Havza'ya geçmeye karar verdi.
Mustafa Kemal Çanakkale'deki başarısından dolayı hangi unvanı almıştır?
Mustafa Kemal Çanakkale'deki başarısından dolayı hangi unvanı almıştır?
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ÇANAKKALE SAVAŞI'NDAKİ ÖNEMİ – Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşlarına "yarbay" olarak başlamıştır, fakat beş hafta sonra 1 Haziran 1915'te "albay" olmuştur.
Ne demiş Cemal Süreya sözleri?
Ne demiş Cemal Süreya sözleri?
Cemal Süreya'nın Güzel Sözleri. Aklıma bile gelmiyorsun artık, o kadar kalbimdesin ki! Aşklarda bakım istiyor, öğrenemedin gitti. Sen bakma bu kadar hüzünlü şeyler yazdığıma, ben çok gülerim ve gülerken yalan olduğunu kimse anlamaz.
Ne güzel demiş Cemal?
Conversation. Ne güzel demiş Cemal Süreya "Uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle. Ben yarına bakarım yanımdakilerle."
Cemal Süreya soyadını neden değiştirdi?
Sezai Karakoç Kazanırsa ; CemaL Süreyya'nın soyadı 'Süreya' olacak. Tahmin ettiğiniz gibi kızı Sezai Karakoç elde eder ve onunla çıkmaya başlar. Cemal Süreyya da gidip tek 'Y' harfini attırır soyadından… İşte Süreyya'dan Süreya'ya geçiş dönemi böyle olmuştur.
Cemal Süreya hangi köylü?
Cemal Süreya hangi köylü?
Cemal 1931'de Erzincan Pülümür'de Hüseyin Bey ve Gülbeyaz Hanım'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Ailesinin ona verdiği asıl isim Cemalettin Seber'di. Zaza Alevi asıllıydı. Çocukluğunu, 1938 Dersim İsyanı sonrasında babası Bilecik'e sürgün edilene kadar Erzincan'da geçirdi.
Atatürk Samsuna ayak bastıktan sonra ilk hangi şehre gitti?
Atatürk Samsuna ayak bastıktan sonra ilk hangi şehre gitti?
Bu süreçte bölgede meydana gelen çatışmaların sebebini araştırmış ve işgalcilere karşı bizzat Türk direniş örgütlerinin kurulmasında etkin rol oynamıştır. Mustafa Kemal, bu bir haftalık süreç sonunda Havza'ya geçmiştir. Havza'da geçirdiği on yedi gün sonunda ise şehirden ayrılarak Amasya'ya hareket etmiştir.
Mustafa Kemal Atatürk ne zaman albay oldu?
İşte Atatürk "Ben, size taarruz emretmiyorum; ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar geçebilir!" emrini verdiği bu tarihi dönemde, Çanakkale Cephesi'ndeki üstün başarıları sayesinde 1 Haziran 1915'te Albaylığa terfi eder.
Çanakkale Savaşı ne zaman sona erdi?
Çanakkale Savaşı, 18 Mart 1915 yılında başlamış, 9 Ocak 1916 tarihinde sona ermiştir.
Ne demiş şair sözleri kısa?
Ne demiş şair sözleri kısa?
Ne güzel demiş şair; geleydin bir çay içimi, sen çay dökerdin, ben içimi.
- Ne demiş şair?
- Ne demiş şair aşkın en sağlam sigortası mesafedir.
- Ne demiş şair bahçemin halinden baharımı kıyasla!
- Şairin de dediği gibi işimiz Allah'a kaldıysa oldu bil!
- Ne demiş üstat benim olmayan kapımda dursa ne yazar.
Nazım Hikmet ne güzel demiş?
Nazım Hikmet ne güzel demiş?
Ne güzel demiş Nazım Hikmet; "Seninle konuşabilecek kadar heybetli değildi belki kelimelerim. Ama senin ruhunu yerinden sallayacak kadar derindi hissettiklerim."
Cemal Süreya ne güzel demiş üzüldüğünü?
Cemal Süreya ne güzel söylemiş: "Üzüldüğünü anlamayan, seni mutlu edemez."