S
SoruCevap
Guest
Cevizli Ekmek (Ekmek Makinasında) Tanımı İçin Malzemeler
380ml su
4 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı süt (yoksa su)
1.5 yemek kaşığı yağ
700gr un
2 çay kaşığı toz maya (Süt yerine su koyarsanız 2.5 çay kaşığı toz maya)
1 su bardağı ceviz
Cevizli Ekmek (Ekmek Makinasında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Benim makinam arçelik ekmekçim (Çift haznesi ve tek haznesi var tanım tek büyük hazne için).
380ml su 1. 5 yemek kaşığı süt (Süt yumuşaklık verecektir yoksa su koyalım) 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ içerisine şeker ve tuzu ekliyoruz.
Ayrı bir kapta un,toz maya (Süt koyarsak 2 çay kaşığı,su koyarsak 2. 5 çay kaşığı maya) ve cevizi ekleyip harmanlayıp haznenin içine koyuyoruz.
Klasik ekmek benim makinada 3saat 30 dakika da pişiyor. Deneyecekler afiyet olsun .
Cevizli Ekmek (Ekmek Makinasında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
380ml su
4 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı süt (yoksa su)
1.5 yemek kaşığı yağ
700gr un
2 çay kaşığı toz maya (Süt yerine su koyarsanız 2.5 çay kaşığı toz maya)
1 su bardağı ceviz
Cevizli Ekmek (Ekmek Makinasında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Benim makinam arçelik ekmekçim (Çift haznesi ve tek haznesi var tanım tek büyük hazne için).
380ml su 1. 5 yemek kaşığı süt (Süt yumuşaklık verecektir yoksa su koyalım) 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ içerisine şeker ve tuzu ekliyoruz.
Ayrı bir kapta un,toz maya (Süt koyarsak 2 çay kaşığı,su koyarsak 2. 5 çay kaşığı maya) ve cevizi ekleyip harmanlayıp haznenin içine koyuyoruz.
Klasik ekmek benim makinada 3saat 30 dakika da pişiyor. Deneyecekler afiyet olsun .
Cevizli Ekmek (Ekmek Makinasında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı