Son Konular

Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı İçin Malzemeler

️Şerbeti için;

200 ml bardak ölçüsü
4,5 su bardağı süt
3,5 su bardağı şeker
Diğer gereçler;
500 gram kadayıf
1 paket baklava yufkası(3 tane arttı)
1 kase çekilmiş ceviz
125 gram tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Üzerini süslemek için;
Antep fıstığı

Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet gereçlerini tenceremize alıp 15 dakika karıştırarak kaynatıyoruz.
Tereyağ ve sıvı yağı bir tencerede eritiyoruz.
Kadayıfları bir tepsiye alıp erittiğimiz tereyağından 3-4 kaşık üzerine gezdirip elimizle her tarafına yediriyoruz.
Baklava yufkasını tezgaha serip her tarafını yağlıyoruz.
İkinci kat yufkayıda serip tekrar yağlıyoruz.
Yufkaların yarısından biraz üst gelecek formda kadayıf seriyoruz ve ceviz serpiyoruz.
Uzun tarafından rulo formunda sıkıca sarıyoruz.
İki parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyoruz.
Kadayıflarımız bitene kadar bu biçimde rulolar sarıyoruz.
Artan tereyağını üzerine gezdirip evvelce ısınmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti her tarafına gezdiriyoruz.
Birkaç saat şerbetini çekmesi için bekliyoruz.
Üzerine antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yufkaların kurumaması için üzerini kesinlikle örtün.

Borcam tepsinin altı yeterli kızarmadığı için 5 dakika en alt katta denetimli pişirin.

Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava

S

En Lezzetli Makarna Salatası Diyebilirim

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Fincan Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram tel kadayıf 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı ceviz içi Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu Fincan Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şerbeti için; bir sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Tadına Doyamayacağınız Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklavalık yufka (800 gr) 200gr tereyağı tuzsuz 1 çay bardağı sıvı yağ Ortası için ; 150 gr ceviz yada antep fıstığı (İri çekilmiş yada doğranmış) Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 4 su bardağı süt 1 paket krema Üzerine ; 100gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
theking
T
S
  • Soru Soru
Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram margarin yahut tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tahin 1 çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 buçuk 3 su bardağı un (azar azar ekleyin fark edebilir yumuşak bir hamur olucak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Kadayıftan Neler Yapabilirim? sorusuyla ilgili birçok farklı alternatif bulunmaktadır. Kadayıf, tatlılardan hamur işlerine kadar çeşitli lezzetler için kullanılabilir. Kadayıf tatlısı, kadayıf böreği, kadayıf dolması gibi tariflerle farklı tatlar deneyebilirsiniz. Ayrıca, kadayıf helvası veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
theking
T
S
  • Soru Soru
Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler 800 gram baklavalık yufka (44 kat) 300 gram tereyağ Şerbeti için; 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker 3-4 damla limon suyu İçi için; Çekilmiş ceviz Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.192
  2. Mesajlar

    1. 1.678.893
  3. Kullanıcılar

    1. 31.787
  4. Son üye

Geri
Üst Alt