S
SoruCevap
Guest
Cevizli Prenses Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Muhallebisi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çay bardağı pekmez
2.5 su bardağı süt
Cevizli Prenses Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavrulmuş un ve irmik ile helvayı da anımsayacak tahin ve pekmezin uyumuna da hayran kalacaksınız. Herkese afiyet olsun.
Kekten başlayacağız. Un ve irmiği yağsız bir tavada (Teflon veya granit) kavurarak başlayalım. O sırada yumurta ile şekeri çırpmaya başlayalım.
İyice köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. En son kavrulan un ve irmiğide süzgeçten geçirerek ekleyebilirsiniz. 180 derece fırında 30-35 dakikada pişecek.
O sırada şerbeti hazırlayalım. Şeker ve şu kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin birkaç taşım sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığını attıktan sonra şerbeti üzerine ekleyin. Bu aşamada keki kürdanla delmelisiniz ki şerbeti her kısmı güzelce emsin.
Muhallebisi için önce tereyağı ve unu kavurun ardından ocağın altını söndürdükten sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
İyice karıştıktan sonra yeniden ocağa alın ve kıvam alıp pıt pıt yaptıktan sonra söndürün. Tatlının üzerine dokun. En son üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Afiyet olsun.
Cevizli Prenses Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Muhallebisi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çay bardağı pekmez
2.5 su bardağı süt
Cevizli Prenses Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavrulmuş un ve irmik ile helvayı da anımsayacak tahin ve pekmezin uyumuna da hayran kalacaksınız. Herkese afiyet olsun.
Kekten başlayacağız. Un ve irmiği yağsız bir tavada (Teflon veya granit) kavurarak başlayalım. O sırada yumurta ile şekeri çırpmaya başlayalım.
İyice köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. En son kavrulan un ve irmiğide süzgeçten geçirerek ekleyebilirsiniz. 180 derece fırında 30-35 dakikada pişecek.
O sırada şerbeti hazırlayalım. Şeker ve şu kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin birkaç taşım sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığını attıktan sonra şerbeti üzerine ekleyin. Bu aşamada keki kürdanla delmelisiniz ki şerbeti her kısmı güzelce emsin.
Muhallebisi için önce tereyağı ve unu kavurun ardından ocağın altını söndürdükten sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
İyice karıştıktan sonra yeniden ocağa alın ve kıvam alıp pıt pıt yaptıktan sonra söndürün. Tatlının üzerine dokun. En son üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Afiyet olsun.
Cevizli Prenses Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı