Cevizpare

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ (Oda ısısında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (1 adet yumurta sarısı üzerine)
3,5 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşacık hamur olacak)
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3,5 su bardapı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Cevizpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayalım kaynayınca 5 dakika sonra kapatalım soğuması için kenarı alalım.
Hamuru için un hariç malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım sonra azar azar un ekleyip yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünden yada ondan çok az küçük parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Tepsideyken üzerine hafif bastırın yusyuvarlak olmasın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp ceviz batırın.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kızarana kadar pişirin,yavaş yavaş pişiyor.
Pişince soğumuş şerbeti üzerine gezdirin ve şerbeti tamamen çekip soğuyunca servis edebilirsiniz.
Cevizpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Sufle

T

Kayseri “S” Kurabiye Tarifi

  1. Konular

    1. 1.282.890
  2. Mesajlar

    1. 1.683.811
  3. Kullanıcılar

    1. 32.220
  4. Son üye

Geri
Üst Alt