Çevrimiçi hibrit ne demek?
Karma eğitimde denen hibrit eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelmektedir. Harmanlaşmış öğrenme, web tabanlı öğretim olanağıyla öğrencilerin dilediği yerden, dilediği zamanda çalışabilmesine imkan tanır.
Hibrit sanal sınıf ne demek?
Hibrit sanal sınıf ne demek?
Harmanlanmış öğrenmede okul dışında internet üzerinde bir sanal sınıf oluşturabiliyor ve bu sanal sınıf üzerinde hem bir önceki dersle ilgili hem de bir sonraki dersle ilgili ödev, soru, quiz, not, sunum, video, animasyon paylaşılabiliyor.
Hibrit uzaktan eğitim nedir?
Hibrit uzaktan eğitim nedir?
Hibrit eğitim, karma öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla eğitimin 'yüz yüze' ve 'online' olarak karma şeklinde yapılmasıdır. Üniversiteler, uzun bir aranın ardından son hibrit eğitim modeli ile açılacak.
Üniversitelerde hibrit eğitim ne demek?
Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.
Hibrit sınav nasıl olur?
Hibrit sınav nasıl olur?
Hibrit eğitim modelinde sınavlar da alışılagelmiş sınav sistemlerinden farklı olabiliyor. Örneğin, ders videolarının bir sisteme yüklenip dolayısıyla dersin asenkron işlendiği durumlarda eğitmenin sınav için her öğrencinin uygun olduğu saati bulması zorlaşabiliyor.
Hibrit sistem nasıl olacak?
Hibrit sistem nasıl olacak?
Hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada veriliyor. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülüyor. Ders saatlerinin 20 saat olması gündemde. Matematik, Türkçe ve Fen gibi temel dersler okulda yüz yüze eğitim ile verilecek.
Hibrit eğitimde Üniversiteye gitmek zorunlu mu?
Hibrit eğitim modeli uygulayan üniversitelerde her gün okula gitme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bazı dersler yüz yüze, bazı dersler online olacağı için yalnızca yüz yüze eğitimin bulunduğu günler okula gitmek gerekir.
Üniversitelerde hibrit eğitim olacak mı?
Üniversitelerde hibrit eğitim olacak mı?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" açıklamasını yaptı.