- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.255
- Meslek
- Webmaster
Çevrimiçi üniversite ne demek?
Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir. * 1920'lerde aynı tür bir eğitim metodu Colombia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiştir.
E-öğrenme ortamı nedir?
E-öğrenme, elektronik ortam aracılığı ile yapılan öğretim denilebilir. Örgün öğrenimden en büyük farkı zaman, mekan ve süre sınırı olmamasıdır. E-öğrenme, dijital ortamda aktarılır ve internet olan her yerden erişim sağlanabilir.
Çevrimiçi olarak yapmak ne demek?
Online kelimesi dilimize çevrimiçi olarak çevrilmiştir, yani hatta olan anlamına gelmektedir. Bir internet sitesi aktif olarak çalışır halde ise çevrimiçi (online), eğer kapalı ve erişilemiyor ise çevrimdışı (offline) olarak adlandırılabilir.
E-öğrenme içeriği nedir?
E-öğrenme içeriği nedir?
Farklı E-öğrenme Araçları Nelerdir?
- Flash veya HTML Tabanlı İçerikler
- Videolar
- Destek Materyalleri
- Sosyal Öğrenme
- Sanal Sınıflar
- Sınav Modülü
E-öğrenme neleri değiştirdi?
E-öğrenme neleri değiştirdi?
Bilişim ve internet teknolojisi alanındaki bu gelişmeler, e-öğrenmenin de önemli unsurlarını oluşturan; bilginin elektronik ortamda depolanması, erişi mi, yayımı, kullanımı alanlarında önemli adımların atılmasına olanak sağlamıştır.
Çevrim içi eğitim ne demek?
Çevrimiçi eğitim, okulların, kuruluşların ve yöneticilerin bir bilgisayar, akıllı telefon veya başka bir cihaz aracılığıyla İnternet üzerinden insanlara beceri ve bilgilerini öğretmesine olanak tanıyan bir araçtır.
Çevrim içi eğitimin temel bileşenleri nelerdir?
Buna göre uzaktan eğitimin temel bileşenleri öğrenme yönetim sistemi, e- içerik, sanal sınıf, ölçme-değerlendirme olarak ifade edilebilir.
Uygun öğrenme ortamı nasıl olmalıdır?
Dolayısıyla şunu söyleyebiliriz: Bir öğrenme ortamı modeli yaratmak, belirli bir öğrenme görüşüne sahip olan bir öğretmenin veya öğretim elemanının deneyimlediği, belirli bir ders veya program için oluşturulması planlanan tam bir öğretim bağlamının kapsamlı bir resminin verildiği keşifsel bir süreçtir.
Okul dışı öğrenme alanları nelerdir?
Okul dışı öğrenme alanları nelerdir?
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği; müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekanlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, teknoparklar, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar, Okul Dışı Öğrenme Ortamlarıdır.
Etkili bir öğrenme ortamı nasıl hazırlanır?
Etkili bir öğrenme ortamı nasıl hazırlanır?
Etkili Bir Öğrenme Ortamının 10 Temel Özelliği
- Soruları öğrenciler sorar, hem de iyi soruları!
- Sorulara cevaplardan daha çok değer verilir.
- 3. Fikirler çok çeşitli kaynaklardan gelir.
- Birbirinden farklı öğrenme modelleri kullanılır.
- 5. Sınıf yerine topluluk olarak öğrenilir.
- 6. Öğrenme kişiselleştirilmiştir.