Son Konular

CHP’nin şaibeli kurultay soruşturması sürüyor: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, şüpheli sıfatıyla ifade verdi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.643
Ekli dosyayı görüntüle 956

CHP'nin 38. Olağan kurultayına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu kişilerin ifade işlemleri devam ediyor. Bugüne kadar 36 kişinin tanık ifadesi alındı, 78 kişi de şüpheli olarak ifade verdi. Tanık ifadelerinde ismi geçtiği belirtilen 9 milletvekili hakkında yeterli delil bulunduğu takdirde "Siyasi Partiler Kanununa muhalefet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından fezleke düzenleneceği öğrenildi.
Şaibeli kurultayda "para karşılığı oy kullandırıldığı" iddialarına ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İmamoğlu İnşaat Şirketinin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, şüpheli sıfatıyla ifade verdi.
HİÇBİR BİLGİM YOKTURİfadesinde 2016'dan beri İmamoğlu İnşaat A.Ş'de genel müdür olarak çalıştığını söyleyen, Tuncay Yılmaz, " İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel lehine çalışma yaptığına ve finansal destek sağladığına dair bilgisi olmadığını, CHP parti üyeliği veya delegeliğinin bulunmadığını söyledi.KURULTAYA KATILMADIMCHP 38. Olağan Kurultayı'na katılmadığını aktaran Yılmaz, "Partinin herhangi bir çalışmasına katılmadım. Kurultay sırasında bir kısım parti temsilcilerine menfaat temin edilmesi ve usulsüzlük yapılması iddialarına ilişkin olarak hiçbir bilgim ve görgüm yoktur." ifadelerini kullandı.SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUMHakkında kurultaydan önce bazı delegelere market kartları ve nakit para verdiğine dair tanık beyanlarını reddeden Yılmaz, "Tanık beyanlarında belirtilen hususların tamamı iftira mahiyetindedir, doğru değildir. Ben kesinlikle böyle bir organizasyon içerisinde bulunmadım. Benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleriyle organik herhangi bir ilişkim yoktur. Bu sebeple iddia edilen konularda herhangi bir bilgim yoktur. Dağıtıldığı iddia edilen market kartları hakkında da hiçbir bilgim yoktur. İmamoğlu'nun benden siyasi faaliyetlerine destek olmam amacıyla herhangi bir talebi olmamıştır. Hakkımda isnat edilen suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi.

HİÇBİR BİLGİM YOKTUR

HİÇBİR BİLGİM YOKTUR

İfadesinde 2016'dan beri İmamoğlu İnşaat A.Ş'de genel müdür olarak çalıştığını söyleyen, Tuncay Yılmaz, " İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel lehine çalışma yaptığına ve finansal destek sağladığına dair bilgisi olmadığını, CHP parti üyeliği veya delegeliğinin bulunmadığını söyledi.
KURULTAYA KATILMADIM

KURULTAYA KATILMADIM

CHP 38. Olağan Kurultayı'na katılmadığını aktaran Yılmaz, "Partinin herhangi bir çalışmasına katılmadım. Kurultay sırasında bir kısım parti temsilcilerine menfaat temin edilmesi ve usulsüzlük yapılması iddialarına ilişkin olarak hiçbir bilgim ve görgüm yoktur." ifadelerini kullandı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Hakkında kurultaydan önce bazı delegelere market kartları ve nakit para verdiğine dair tanık beyanlarını reddeden Yılmaz, "Tanık beyanlarında belirtilen hususların tamamı iftira mahiyetindedir, doğru değildir. Ben kesinlikle böyle bir organizasyon içerisinde bulunmadım. Benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleriyle organik herhangi bir ilişkim yoktur. Bu sebeple iddia edilen konularda herhangi bir bilgim yoktur. Dağıtıldığı iddia edilen market kartları hakkında da hiçbir bilgim yoktur. İmamoğlu'nun benden siyasi faaliyetlerine destek olmam amacıyla herhangi bir talebi olmamıştır. Hakkımda isnat edilen suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

CHP'nin 38. Olağan kurultayına ilişkin sürdürülen soruşturma devam etmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu kişilere ifade verdiriliyor. Toplamda 36 kişinin tanık olarak ifade verdiği ve 78 kişinin ise şüpheli sıfatıyla ifade verdiği belirtiliyor.

Soruşturmanın ağırlıklı nedeni, "para karşılığı oy kullandırıldığı" iddialarına yönelik. Bu kapsamda yolsuzluk iddiası ile gündeme gelen İmamoğlu İnşaat Şirketinin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Yılmaz'ın ifadesine göre, 2016 yılından beri İmamoğlu İnşaat A.Ş'de genel müdür olarak görev yapmakta. İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel lehine çalışma yaptığına ve finansal destek sağladığına dair bilgisi olmadığını belirtiyor. Bu durumu CHP üyeliği veya delegeliği olmamasıyla gerekçelendiriyor.

Ayrıca, Yılmaz, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na katılmadığını, parti etkinliklerine dahil olmadığını ve kurultay sırasında parti temsilcilerine menfaat temin ediliyor ya da usulsüzlük yapılıyor iddialarıyla ilgili bilgisinin veya görgünün olmadığını ifade ediyor.

Yılmaz, kurultaydan önce bazı delegelere market kartları ve nakit para verdiğine dair tanık beyanlarını reddediyor ve bu tür hususların tamamının iftira olduğunu belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şirketleriyle herhangi bir organik bağlantısının bulunmadığını ve bu yüzden iddia edilen konular hakkında bilgisi olmadığını dile getiriyor. Aynı şekilde, dağıtıldığı iddia edilen market kartları hakkında da bilgisi olmadığını, Ekrem İmamoğlu'nun kendisinden siyasi faaliyetlerine destek olması yönünde bir talebinin olmadığını belirtiyor. Hakkında ortaya atılan tüm suçlamaları ise reddediyor.

Son gelişmeler ve detaylar için lütfen güncel haberler, son dakika haberler kategorisini takip edin.

Merih Demiral: Benim için unutulmaz olacak

Borsa manipülasyon operasyonunda 12 tutuklama talebi