S
SoruCevap
Guest
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( çoğaltmak için 2 bardak ılık su yapabilirsiniz)
İç materyali için;
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; 1 bardak ılık suyu, tuzu kaba koyun. Aldığı kadar da un ekleyin ,ele yapışmayan hamur elde edeceksiniz.
Daha sonra bu hamuru bezelere bölün, ne kadar ince hamur açarsanız böreğiniz o kadar hoş olacağı için bezeleri ona nazaran ayarlayın, dinlenmeye bırakın.
Bezelerimiz dinlenirken iç materyali için kıymayı tavaya alalım. ( çiğden kıymayı koymak istemediğim için tava da biraz çevirmek istedim) Daha sonra doğradığımız soğanları koyalım karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
Dinlenen bezeleri açmaya başlayalım içerisine isteğe bağlı ölçüde kıyma koyup kapatalım kızgın yağda kızartalım.Püf nokta: Ne kadar hamuru ince açarsanız o kadar hoş kabarıyor.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( çoğaltmak için 2 bardak ılık su yapabilirsiniz)
İç materyali için;
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; 1 bardak ılık suyu, tuzu kaba koyun. Aldığı kadar da un ekleyin ,ele yapışmayan hamur elde edeceksiniz.
Daha sonra bu hamuru bezelere bölün, ne kadar ince hamur açarsanız böreğiniz o kadar hoş olacağı için bezeleri ona nazaran ayarlayın, dinlenmeye bırakın.
Bezelerimiz dinlenirken iç materyali için kıymayı tavaya alalım. ( çiğden kıymayı koymak istemediğim için tava da biraz çevirmek istedim) Daha sonra doğradığımız soğanları koyalım karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
Dinlenen bezeleri açmaya başlayalım içerisine isteğe bağlı ölçüde kıyma koyup kapatalım kızgın yağda kızartalım.Püf nokta: Ne kadar hamuru ince açarsanız o kadar hoş kabarıyor.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı