Son Konular

Çiğ Patatesli Börek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Kuru Meyveli Kek

S

Haşhaşlı Çörek (Videolu)

S

SoruCevap

Guest
Çiğ Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
İçi için
5 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için
1 adet maden suyu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Çiğ Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yufkaları tek tek açalım ve ikiye bölelim.
İkiye böldüğümüz yufkalar bir daha bölelim yani 1 yufkayı 4 eşik kesime bölelim akabinde patatesleri soyup yıkayıp rendeleyelim.
Soğanı da tıpkı halde rendeleyelim ve ikisinin suyunu sıkalım akabinde içine baharatlarını ekleyip güzelcene karıştıralım.
Sosumuz için bütün gereçleri bir kaba alıp güzelcene çırpalım.
İlk olarak yufkalara sosumuzu her yere gelecek halde sürelim ve patatesleri koyalım ve gül biçimde saralım.
170 derecelik fırına atalım üstü kızarana kadar pişirelim ve servis edelim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Çiğ Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst Alt