Modoratör
Yeni Üye
Çiğ süte hile amaçlı katılan bileşikler nelerdir?
Yapılan analizlerde süte su katıldığı anlaşılamasın diye de glikoz, üre gibi bazı kimyasallar katılıyor. Hijyenik ortamda üretilmeyen ve bozulmaya çok yatkın olan çiğ süte karbonat ( soda), antibiyotikler, kloroform gibi bazı maddeler karıştırılıyor.
Süt neden Pembeleşir?
1) Sütle laktozun ayrışması sonu asit meydana gelmesi, Litmus'un renginin pembeleşmesine ve aynı zamanda sütün pıhtılaşmasına neden olur. 2) Sütteki amino asitlerin ayrışması sonucu oluşan amonyak pH'nın yükselmesine ve ortamın mavi renge dönüşmesine yol açar.
Süte yapılan hileler nelerdir?
Süte yapılan hileler nelerdir?
Süt ve Süt Ürünlerinde Sıklıkla Yapılan Hileler
- Süt ve Süt Ürünlerinin Hayatımızdaki Yeri Nedir?
- Taklit ve Tağşiş Nedir?
- Koruyucu Madde Kullanımı:
- Süte Su Katılması:
- Sütün Yağını Almak:
- Bitkisel Yağ Eklenmesi:
- Nişasta, Jelatin ve Pektin Eklenmesi:
Süt kesilmesin diye ne yapılır?
Süt kesilmesin diye ne yapılır?
Karbonatlar, özellikle sıcak yaz aylarında sütlerin kesilmesini engellemek amacıyla kullanılır. En çok kullanılan şekli sodyum bikarbonat olup kabartma tozu olarak bilinmektedir. Halk arasında 'süte soda katmak' olarak ta tanımlanır.
Sütlaç neden pembe olur?
"Süt uzun süre kaynadığı için rengi pembe oluyor, gayet normal" deyince.
Yoğurt neden pembe renk olur?
Yoğurtlarda,peynirlerde ve et ürünlerinde pembeleşmenin kaynağı "Rhodotorula" adlı maya türü bir mikroorganizmadır . Doğada çok yaygın olarak bulunan bu mikroorganizmalar hava ve toz yardımıyla sporlarla bulaşabileceği gibi çiğ meyve ve sebze yardımıyla da evlerimizde buzdolaplarına kadar gelirler.
Yoğurt siyah mıdır?
Yoğurt siyah mıdır?
Doğru olan beyazdır zaten.
Süt nasıl beyaz olur?
Süt nasıl beyaz olur?
Süte beyaz görünümünü veren protein miselleridir. Miseller ortalama olarak yaklaşık 150 nanometre çapındadır ve bu çok küçük boyut, onlara çarpan ışığı dağıtabildikleri anlamına gelir. Sütteki çok sayıda miselin bu saçılmasının genel etkisi, beyaz görünmesidir.