- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Çikolata firması üretimi durdurur mu?
Yılların çikolata firması Pelit dolar kuru nedeniyle üretimi durdurma kararı aldığını açıkladı. Yılların köklü firması Pelit Çikolata, yaptığı açıklama ile ham madde sıkıntısı ve dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle satışı durdurduğunu belirtti.
Hangi çikolata firması üretimi durdurdu?
Yılların çikolata firması Pelit'in dolar kuru nedeniyle üretimi durdurma kararı aldığı açıklanmıştı. Pelit Çikolata'dan yeni açıklamalar geldi. Dolar kuru 23 Kasım Salı sabahından itibaren piyasaların kapandığı saate kadar rekor üstüne rekor kırdı.
Hangi çikolata firması satışları durdurdu?
Hangi çikolata firması satışları durdurdu?
Son dakika… Pelit Çikolata, yaptığı açıklamayla birlikte döviz kurundaki hareketlilik ve ham madde sıkıntısı sebebiyle satışını durdurduğunu açıkladı. Dün içinde dolar kurunun 13.50'yi görmesi ham madde temini yapmak zorunda olan firmaları zor durumda bıraktı.
Çikolata çiçeklenmesi nedir?
Çikolata çiçeklenmesi nedir?
Çikolatanın oda sıcaklığının üzerinde kısa bir süre dahi olsa bekletilip tekrar soğutulduğunda yağ çiçeklenmesi ile karşılaşılır. Çikolatanın eridikten sonra soğutulduğunda kakao yağının kristalleri stabil halden kararsız forma geçme sırasında yüzeydeki kristaller büyük formlu olur ve çiçek şeklinde görülür.
PELİT çikolata Fabrikası kapandı mı?
"Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında yazışmalarda yer alan PELİT şirketlerine ait üretim, satış ve sevkiyatların durdurulduğuna dair yazı gerçeği yansıtmamaktadır. Tüm üretim, satış ve sevkiyatımız önceden olduğu şekilde kesintisiz olarak devam etmektedir."
PELİT in sahibi kim?
Pelit Pastaneleri'ni kurmadan önce 19 yıl boyunca bir pastanede çalışan Kazım Ayan, 1957 yılında üç çalışma arkadaşı Manol Usta, Hari ve Hristo ile beraber Tepebaşı'nda Pelit Pastaneleri'nin temelini attı.
PELİT çikolata uretimi durdurdu mu?
PELİT çikolata uretimi durdurdu mu?
Instagram'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında yazışmalarda yer alan PELİT şirketlerine ait üretim, satış ve sevkiyatların durdurulduğuna dair yazı gerçeği yansıtmamaktadır. Tüm üretim, satış ve sevkiyatımız önceden olduğu şekilde kesintisiz olarak devam etmektedir."
PELİT üretimi durdu mu?
PELİT üretimi durdu mu?
PELİT sahibi kim nereli?
Aslen Gölova ilçesine bağlı Can köyünden olan Pelit Pastaneleri yönetim kurulu onursal başkanı olan Kazım Ayan'ın vefat haberi, Suşehri'nde üzüntüyle karşılandı.
Selahattin Ayan kimdir?
Okulunu yarım bırakıp 13 yaşında babasının yanında başladığı mesleğini ilk günkü heyecanla yapmaya devam ediyor Selahattin Ayan. Fabrika'nın patronu değil, en kıdemli ustası o. Fabrikanın tüm ustaları onun yanında yetişiyor. 57 yıldır her gün çalışanlardan önce sabah 04.00'te gelip üretim tesisinde işe koyuluyor.
PELİT Şirketler Grubu kimin?
PELİT Şirketler Grubu kimin?
82 yaşına kadar her gün sabah saat 04.30'da işe giden Kazım Ayan, 33 şube ve 1993 yılında Pelit Pastanın yanı sıra Pelit Çikolata'yı kurdu. İstanbul Esenyurt'daki fabrikada günde 50 tondan fazla çikolata ve şubelerden gelen sipariş üzerine günlük pasta üretiliyor.
Pelit Pastanesi sahibi kim?
Pelit Pastanesi sahibi kim?
Erdoğan, Pelit Pastane ve Çikolata Fabrikası Sahibi Selahattin Ayan'ı Ziyaret Etti – Haberler.