Modoratör
Efsanevi Üye
Çikolata neden erimez?
Benmari usulü eritilmiş çikolata yapımı sırasında bu çikolatanın sertleşmesinin en önemli nedeni çikolatanın içerisinde yanlışlıkla su girmesidir. Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır.
Sertleşen çikolata nasıl yumuşatılır?
Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.
Akışkan çikolata nasıl yapılır?
Akışkan çikolata nasıl yapılır?
Bir cam kasenin içine önce süt,şeker,kakao ve mısır nişastasını alıp karıştırıyorum. Karıştırdığımız malzemeyi bir süzgeç yardımıyla tencereye süzüyoruz. Tenceremizi ocağa alıyoruz ve muhallebi kıvamına gelen kadar pişirmeye devam ediyoruz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatacağım.
Katılaşan çikolata nasıl açılır?
Katılaşan çikolata nasıl açılır?
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Akışkan çikolata nasıl eritilir?
Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
Nutella nasıl akışkan hale getirilir?
Çikolata eriterek çikolata sosu nasıl yapılır?
Çikolata eriterek çikolata sosu nasıl yapılır?
Benmari çikolata nasıl açılır?
Benmari çikolata nasıl açılır?
Sütsüz çikolata sosu nasıl yapılır?
Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri tencerenize alın.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin.
- Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın.