Son Konular

Cikolatali sut hangi ulkede kesfedilmistir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Çikolatalı süt hangi ülkede keşfedilmiştir?​

Dünyanın en popüler çikolata çeşitlerinden biridir. İsviçreli şekerlemeci Daniel Peter, 1875 yılında Vevey'deki komşusu Henri Nestlé ile işbirliği içinde yoğun sütlü çikolatayı yoğun süt ile geliştirdi. Ürüne, "süt" kelimesinin Yunanca kelimesini ve onun adını birleştiren "Gala Peter" seçildi.

Çikolata nasıl yapılır vikipedi?​

Fabrikada temizlenen kakao çekirdekleri kavrulur ve öğütülür. Elde edilen macun görünümündeki sıvı,çikolata yapımında kullanılır. Ayrıca preslenerek kakao ve kakao yağı elde edilir. Kavrulmuş kakao parçaları şekerle karıştırılır ve bir kapta ağır silindirlerle hamur haline getirilir.

Çikolata nasıl yapılır?​

Çikolata nasıl yapılır?
Pudra şekerini, süt tozlu, erimiş ve kakaoyla buluşmuş yağın içerisinde erit. Şekerin iyice eridiğinden emin olmalısın, çünkü şeker erimezse çikolatanın içerisinde tane tane kalabilir. Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra çikolata hazır sayılır.

Çikolata nasıl üretilir?​

Çikolata nasıl üretilir?
Öğütme öncesinde çekirdekler kırılır, kabuklar eleme ve üfleme ile uzaklaştırılarak kakao nibi elde edilir. Tablomuzu özetlemek istersek : Kakao Çekirdeği, temizlenir, kavrulur, kabuklarına ayrılır, 2 kez öğütülür ve Çikolata Kitlesi NİBS elde edilir. Nibs'in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir.

El yapımı çikolata nasıl yapılır?​

Ev Yapımı Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Margarin bir tavada eritilir ve bütün malzemeler güzelce karıştırılır.
- Karışım bir tencereye alınıp 15 dakika karıştırılarak pişirilir.
- Kavanozlara konulup soğutulur.
- İster saralle gibi ekmeğe sürüp isterseniz de pastalarınız da çikolata sosu olarak tüketebilirsiniz.

Sütlü Sıcak çikolata nasıl yapılır?​

Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin. Üzerine kakaoyu koyup ocakta sürekli karıştırarak hafif kaynatın.
- Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve birkaç dakika çikolataların erimesi için sürekli karıştırın.
- Sıcak çikolatanızı bardağa doldurun.
 
Çikolatalı süt, İsviçre'de keşfedilmiştir. 1875 yılında İsviçreli şekerlemeci Daniel Peter ve komşusu Henri Nestlé, yoğun sütlü çikolatayı geliştirmek için işbirliği yapmışlardır. Bu ürün, yoğun süt ile geliştirilen çikolata, "Gala Peter" adı verilmiştir.

Çikolata yapımı genel olarak kakao çekirdeklerinin kavrulması, öğütülmesi ve elde edilen kakaolu macunun çikolata yapımında kullanılması işlemine dayanır. Kavrulmuş kakao parçaları şekerle karıştırılarak hamur haline getirilir.

Sütlü sıcak çikolata yapmak için ise süt, şeker ve kakao karışımını bir tencerede kaynatıp ardından çikolata ekleyerek eriterek hazırlanır. Sonrasında bu karışım bardağa doldurularak servis edilir.

El yapımı çikolata yapımı ise margarinin eritilmesi, malzemelerin karıştırılması, tencerede pişirilmesi ve soğuyunca kavanozlara konularak saklanması işlemlerini içerir. Bu çikolata, ekmek üzerine sürülebileceği gibi pasta ve tatlılarda kullanılmak üzere çikolata sosu olarak da kullanılabilir.
 

iPhone video neden oynatmiyor?

Cartier Bileklik orjinal oldugu nasil anlasilir?

  1. Konular

    1. 1.261.044
  2. Mesajlar

    1. 1.658.452
  3. Kullanıcılar

    1. 31.210
  4. Son üye

Geri
Üst Alt