T
theking
Guest
Çikolataya Doymalık Browni Tanımı İçin Malzemeler
240 gram bitter çikolata (Ben kuvertür %54 kakao oranlı kullandım)
125 gram tereyağı
5 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz
1 çimdik tuz
Çikolataya Doymalık Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağını uygun bir tencereye alarak eritin. Eridikten sonra çikolataları ekleyin ve ocağın altını kapatarak çikolatalar yeterlice eriyene kadar karıştırın.
Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra tereyağında erittiğimiz çikolataları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
En son elenmiş un, kakao ve vanilyayı ekleyerek spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat karıştırın (Önemli!)
Tuz ve cevizi de ekleyerek birebir biçimde karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. (üzeri kabuk tutmalı ve kalıbı salladığınızda kek sallanmamalı. Ona nazaran denetimli pişirin ).
Browniyi fırından aldıktan sonra üzerini pak bir bezle kapatarak 15 dk dinlendirin. Kalıptan çıkardıktan sonra dilimlere ayırırken her seferinde bıçağınızı nemli bir bezle silmeyi unutmayın
Çikolataya Doymalık Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
240 gram bitter çikolata (Ben kuvertür %54 kakao oranlı kullandım)
125 gram tereyağı
5 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz
1 çimdik tuz
Çikolataya Doymalık Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağını uygun bir tencereye alarak eritin. Eridikten sonra çikolataları ekleyin ve ocağın altını kapatarak çikolatalar yeterlice eriyene kadar karıştırın.
Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra tereyağında erittiğimiz çikolataları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
En son elenmiş un, kakao ve vanilyayı ekleyerek spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat karıştırın (Önemli!)
Tuz ve cevizi de ekleyerek birebir biçimde karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. (üzeri kabuk tutmalı ve kalıbı salladığınızda kek sallanmamalı. Ona nazaran denetimli pişirin ).
Browniyi fırından aldıktan sonra üzerini pak bir bezle kapatarak 15 dk dinlendirin. Kalıptan çıkardıktan sonra dilimlere ayırırken her seferinde bıçağınızı nemli bir bezle silmeyi unutmayın
Çikolataya Doymalık Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı