Modoratör
Efsanevi Üye
Çileğe ne yakışır?
Çileği yalnızca tatlı yapımında değil, salata tariflerinde de kullanabilirsiniz. Özellikle ceviz ve semizotuna çok yakışan çileği, avokado ile birlikte doğrayarak farklı bir salata hazırlayabilirsiniz. Çilek ile hem kolay, hem de lezzetli bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, çilekli krep yapraklarını deneyebilirsiniz.
Çilek soslu kek nasıl yapılır?
Çilek soslu kek nasıl yapılır?
Süt ve kremayı karıştırarak ılık kekin üzerine dökerek keki güzelce ıslatın. Çilek püresi, su, pudra şekeri ve nişastayı küçük bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Çilek sosunu ılıtarak kekin üzerine dökün. Dolapta 1 saat kadar beklettikten sonra afiyetle tüketin.
Çileği tatlandırmak için ne yapmalı?
Çileği tatlandırmak için ne yapmalı?
Çilek, limon suyu ve şeker bulunan kavanozun kapağını kapatın. Çilek yavaş yavaş sulanmayı ve tatlanmaya başlayacaktır. En az bir saat bu karışımı kavanozun içinde tutun. Yemeye başladığınızda çileğin istediğiniz ölçüde tatlandığını göreceksiniz.
Çilekli crumble nasıl yapılır?
Çilekli Crumble Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp doğradığınız çileklerin içine limon suyu, şeker ve unu ilave edip karıştırın.
- Üzerindeki kırıntı için un, şeker, tuzu karıştırıp buzluktan çıkardığınız tereyağını parmak uçlarınızla una yedirin.
- Daha sonra çileklerin üzerini kaplayacak şekilde serpin.
Çilekle ne tatlı yapılır?
Çilekle ne tatlı yapılır?
- Yoğurtlu Çilekli Kek Tarifi.
- Manolya Tatlısı Tarifi.
- Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi.
- Çilekli Parfe Tarifi.
- Çilekli Çikolatalı Mini Tart Tarifi.
- Çilekli Crumble Tarifi.
- Çilekli Cheesecake Tarifi.
- Çilek Soslu Panna Cotta Tarifi.
Evde çilek sosu nasıl yapılır?
Evde çilek sosu nasıl yapılır?
Ufak bir tencereye çilekleri ve şekeri alıp, kısık ateşte çilek suyunu bırakıp pişmeye başlayıncaya kadar pişirelim. Suyunu bırakınca, blenderla geçelim üzerinden. Kısık ateşteyken nişastalı karışımı azar azar ekleyip, karıştıralım. Sos kıvam alınca, soğutup kullanabilirsiniz.


Ağlayan Pasta keki nasıl yapılır?
İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 C fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Krambıl nasıl yapılır?
Krambıl nasıl yapılır?
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve iri olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız kayısıları fırın kabına yayın ve üzerine şeker serpin. Üzeri için soğuk tereyağı ve diğer malzemeler bir kabın içine koyun ve parmak uçları ile malzemeleri birbirine yedirin. Daha sonra iki elin arasında ufalanacak şekilde karıştırılır.