Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

haberci

Ciner Yayın Holding’in devri Rekabet Kurumu onayından geçti: Can Grubu’na geçti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
haberci

Ciner Yayın Holding’in devri Rekabet Kurumu onayından geçti: Can Grubu’na geçti​

Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi medya kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Ciner Yayın Holding'in, Can Grubu'na devredilmesine Rekabet Kurumu onay verdi. Devir işleminden sonra, medya yatırımları Kenan Tekdağ tarafından yönetilecek.
kapak_ciner-yayin-holdingin-devri-rekabet-kurumu-onayindan-gecti-can-grubuna-gecti-176743.jpg

164842067-ekran-goruntusu-2025-03-13-164829.jpg

164757755-ekran-goruntusu-2025-03-13-164705.jpg

164735771-ekran-goruntusu-2025-03-13-164658.jpg

Bir süre önce satışı duyurulan ve bünyesinde Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi yayın kuruluşlarını barındıran iş insanı Turgay Ciner'e ait Ciner Yayın Holding'in Can Grubu'na devri, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı. Medya yatırımlarını sonlandırma kararı alan Park Grubu, Ciner Yayın Holding’deki tüm hisselerini Can Grubu’na devrediyor.

KENAN TEKDAĞ TARAFINDAN YÖNETİLECEK​

Ekol Tv’nin haberine göre; Park Grubu, medya sektöründen çekilerek ana faaliyet alanı olan madencilik sektörüne odaklanacağını duyurmuştu. Devir anlaşması, Bilgi Üniversitesi ve Doğa Koleji gibi eğitim kurumlarının da sahibi olan Can Grubu ile imzalanmıştı.

Son alınan bilgilere göre Rekabet Kurumu söz konusu devir işlemine onay verdi. Devir işlemleri sonrasında, Can Grubu’nun medya yatırımları Mehmet Kenan Tekdağ tarafından yönetilecek. Can Grubu tarafından daha önce yapılan açıklamada,"Park Grubu’nun saygın iş anlayışına teşekkür ederiz. Medya sektöründeki yatırımlarımızı Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Kenan Tekdağ tek yetkili olarak yönetecektir"ifadelerine yer verilmişti.
"Park Grubu’nun saygın iş anlayışına teşekkür ederiz. Medya sektöründeki yatırımlarımızı Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Kenan Tekdağ tek yetkili olarak yönetecektir"

CAN GRUBU KİMDİR?​

Enerji, tüketim, eğitim, lojistik, sağlık ve turizm alanlarında faaliyetler yürüten Can Grubu’nun bünyesinde Energy, Awox, SEIKON, Telefox, Energia, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Doğa Koleji, Mediza Hospital, Golden Hill Otel, Tokai ve Elit gibi şirketler bulunuyor. Grubun yönetim kurulu başkanlığını ise iş insanı Kemal Can yürütüyor.

KENAN TEKDAĞ KİMDİR?​

1956 yılı Ağrı - Doğubeyazıt doğumlu olan Mehmet Kenan Tekdağ, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi, bir süre Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulunduktan sonra 1984 yılında serbest avukatlık görevine başladı. Kenan Tekdağ, evli ve üç çocuk babası. Kenan Tekdağ Can Grubu’nun medya yatırımlarını yönetecek.

Ciner Yayın Holding’in Can Grubu'na devri, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı ve medya yatırımları bundan sonra Kenan Tekdağ tarafından yönetilecek. Bu devir işlemi, Park Grubu'nun medya sektöründen çekilme kararının bir sonucu olarak gerçekleşti. Park Grubu, Ciner Yayın Holding'deki tüm hisselerini Can Grubu'na devrederek medya sektöründen çekilmeyi tercih etti.

Devir işlemi sonrasında, Can Grubu'nun medya yatırımlarını Mehmet Kenan Tekdağ yönetecek. Bu süreci Can Grubu'nun yetkilisi olarak yürütecek olan Tekdağ, daha önce Park Grubu'nun saygın iş anlayışına teşekkür ederek, medya sektöründeki yatırımların Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak kendisi tarafından yönetileceğini belirtti.

Can Grubu, enerji, tüketim, eğitim, lojistik, sağlık ve turizm alanlarında faaliyet gösteren bir şirketler grubudur. Energy, Awox, SEIKON, Telefox, Energia, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Doğa Koleji, Mediza Hospital, Golden Hill Otel, Tokai ve Elit gibi şirketleri bünyesinde bulundurmaktadır. Grubun yönetim kurulu başkanı ise iş insanı Kemal Can'dır.

Mehmet Kenan Tekdağ ise 1956 yılında Ağrı - Doğubeyazıt'ta doğmuş olup İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Savcılık görevinin ardından avukatlık yapmaya başlayan Tekdağ, evli ve üç çocuk babasıdır. Kendisi Can Grubu'nun medya yatırımlarının yönetimini üstlenecek olan kişidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri