- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.050
- Meslek
- Webmaster
Çıraklık okullarında hangi meslekler var?
Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.
Çıraklık okulu kaç yaş siniri?
Çıraklık okulu kaç yaş siniri?
18 yaşını bitirenlere de mesleki eğitim merkezlerine kayıt olup, programı başarıyla tamamladıklarında lise mezunu statüsü verilecek. Daha önceki düzenlemede liseye kayıt için ortaokulu tamamlamış ve 18 yaşını bitirmemiş olma şartı aranıyordu. Mesleki eğitim merkezlerinde kalfalık ve ustalık programları uygulanacak.
Çıraklık okuluna kimler gidebilir?
Aşağıdaki şartları taşıyan her kişi çırak olabilir. •14 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almamış olmak. •Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.
Çıraklık eğitim Merkezi kaç senede biter?
Çıraklık eğitim Merkezi kaç senede biter?
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinden Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesine alınan Mesleki Eğitim Merkezleri, çıraklık ve kalfalık eğitim sürelerinin birleştirilmesiyle birlikte 4 yıl süreyle eğitim verecek. Bu eğitimin 3 yılı kalfalık, 1 yılı ise ustalık eğitimi olacak.
Mesleki eğitimde yaş sınırı var mı?
Mesleki eğitim merkezine her yaştan vatandaşımız kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur. En az ortaokul mezunu olmak kaydıyla ve bir işletme ile sözleşme imzalanıp gerekli diğer evraklarla beraber mesleki eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edilmesiyle ile süreç başlamış olur.
Çırak ne kadar maaş alır?
Çırak ne kadar maaş alır?
Türkiye konumunda çırak olarak çalışan birinin ortalama maaşı ayda ₺3.222.
Çıraklık kaç TL?
– Aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde otuzundan (1.276,02 TL), – Kalfalık yeterliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12'nci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde ellisinden (2.126,70 TL), – Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yüzde otuz beşinden (1.488,69 TL), aşağı ücret ödenemeyecektir.