Son Konular

Ciraklik okulu ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Çıraklık okulu ne işe yarar?

-Çırakların Eğitiminde Amaç; Değişik Nedenlerle Örgün Eğitim Sistemi Dışında Kalan Ve İş Yerlerimizde, Gelecekte Kalfa Ve Usta Unvanı İle Çalışacak Veya Kendi İşyerlerini Açacak Gençlerimizin, Kaliteli Mal Ve Hizmet Üretmelerini Sağlamak Üzere Yetiştirmek, Yeteneği Uygun Olanlara Yüksek Öğrenim İmkânı Vermektir.

Kimler çırak olabilir?

Aşağıdaki şartları taşıyan her kişi çırak olabilir. •14 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almamış olmak. •Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Çıraklık sözleşmesi nasıl yapılır?

Çıraklık sözleşmesi nasıl yapılır?
Çıraklık sözleşmesi işyeri sahibi (usta) ile çırak olacak kişi ile yapılır. Ancak çırak olacak kişi reşit olmadığı hallerde veli veya vasisi ile sözleşme yapılması gerekmektedir. Çıraklık sözleşmesinin yazılı olarak yapılması gerekmektedir. Çıraklık sözleşmesinin konusu bir meslek veya sanatın öğretilmesi üzerinedir.

Çıraklık okullarında hangi meslekler var?

Çıraklık okullarında hangi meslekler var?
Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.

Çıraklık eğitimi kaç yaşında başlar?

8) KİMLER ÇIRAK OLABİLİR? Aşağıdaki şartları taşıyan her kişi çırak olabilir. •14 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almamış olmak. En az ilköğretim okulu mezunu olmak •Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Iyi bir çırak nasıl olunur?

Çıraklık Eğitimine Katılabilmenin Şartları Nelerdir?
- En az ilköğretim okulunu bitirmiş olmak,
- 14 yaşını doldurmuş, 19 yaşından gün almamış bulunmak,
- Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Çıraklık okulu kaç yıl sürüyor?

Çıraklık okulu kaç yıl sürüyor?
Çıraklık eğitimi süresi mesleklerin özelliği dikkate alınarak 2-4 yıl arasında belirlenmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim görmek üzere mesleki eğitim merkezlerine devam ederler. Bu eğitim kalfalık sınavının verilmesiyle son bulmaktadır.

Çıraklık belgesi ne kadar sürede alınır?

Çıraklık belgesi ne kadar sürede alınır?
Aşağıdaki şartları taşıyan her kişi çırak olabilir. •14 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almamış olmak. En az ilköğretim okulu mezunu olmak •Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Çıraklık okulu, gençleri iş yeri ortamında yetişen ve belirli bir mesleği öğrenen bireyler olarak yetiştirmenin yanı sıra kaliteli mal ve hizmet üretmelerini sağlamayı ve yetenekli olanlara yüksek öğrenim imkanı vermek amacıyla kurulmuştur. Aynı zamanda çıraklık okullarında çeşitli meslek dallarında pratik becerilerin kazanılması ve teorik bilginin edinilmesi sağlanır.

Kimlerin çırak olabileceğine dair belirtilen şartlar arasında en önemlileri 14 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almamış olmak, bünyesi ve sağlık durumunun seçilen mesleği yapmaya uygun olmasıdır. Ayrıca en az ilköğretim okulu mezunu olmak da bir diğer gerekliliktir.

Çıraklık sözleşmesi, iş yeri sahibi (usta) ile çırak olacak kişi veya reşit değilse veli veya vasisi arasında yapılır. Bu sözleşme yazılı olarak yapılmalıdır ve konusu bir meslek veya sanatın öğretilmesi üzerine olmalıdır.

Çıraklık okullarında çeşitli meslekler bulunmaktadır. Bunlar arasında Torna, Freze, Kaynakçılık, Kuyumculuk, Sıhhı Tesisatçılık gibi meslek dalları yer almaktadır. Çıraklık eğitimi genellikle mesleğin özelliğine göre 2-4 yıl arasında sürmektedir ve çıraklar, haftada bir gün teorik eğitim almak üzere mesleki eğitim merkezlerine devam etmektedirler.

Çıraklık belgesi alabilmek için ise belirli şartları taşımak gerekmektedir. Bunlar arasında 14-19 yaş aralığında olmak, en az ilköğretim okulu mezunu olmak, seçilen mesleği yapmaya uygun olmak gibi kriterler bulunmaktadır. Bu belgeyi alabilmek için çıraklık eğitiminin başarıyla tamamlanması gerekmektedir.

Kardes kiskancligi nasil asilir?

Ehliyet otomatik vites alinir mi?

1. Konular

1. 1.281.596
  2. Mesajlar

1. 1.679.805
  3. Kullanıcılar

1. 31.866
  4. Son üye

Geri
Üst Alt