Son Konular

Çıtır Börek (Pırasalı)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
2 adet pırasa
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Nane
Kimyon
Sosu için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan yemeklik doğranır ve az yağda kavrulur.
Bir tatlı kaşığı salça eklenir kavrulur.
Arkasından ince ince doğranmış pırasalar eklenir. Yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Tuz, karabiber, nane, kimyon eklenir ve karıştırılır.
İç harcımız soğumaya bırakılır. Bu sırada da sos hazırlanır.
Sosu için tereyağı eritilir ve soğuması için beklenir. Üzerine sıvı yağ eklenir.
Un, nişasta ve sirke eklendikten sonra homojen bir biçimde karıştırılır. Bu etapta dikkatli olmak lazım yoksa çabucak topaklanıyor sos.
Bir yufka üzerine sostan her yerine gelecek formda sürülür. Ben bir yufkayı 4'e böldüm. Her parçayı tekrar 4'e böldüm. Yani bir yufkadan 16 modül börek sardım.
İç harç geniş kısma sürülür ve sigara böreği sarar üzere sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı çörek otu eklenir.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun.
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Patatesli Bebek Pankek +7

S

Çemenli Sıcacık Tost

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Pırasalı Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka 2 kol pırasa 3 adet patates 1 yemek kaşığı salça Tuz Kara biber Pul biber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için; 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı nişasta Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Susam Çörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Patatesli Dolama Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yufka İç harcı için; 5 tane orta uzunluk patates 1 tane kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 su bardağı doğranmış kaşar peynir 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı zerdeçal 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Pırasalı Kiş Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin; 100 gram tereyağı 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt Yarım paket kabartma tozu 1 çay kaşığı silme tuz 1.5- 2 su bardağı un İç Harcı İçin; 1 adet orta uzunluk pırasa Zeytinyağı Tuz Karabiber Sosu için; 1 adet yumurta 1 paket krema Pırasalı Kiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
theking
T
S
  • Soru Soru
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler Baklavalık yufka İçi için; 4-5 adet patates 3 adet orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Karabiber Tuz Sosu için; Yarım su bardağı tereyağı Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Sosu için; 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 1 kilo kadar pırasa 3 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.594
  2. Mesajlar

    1. 1.679.656
  3. Kullanıcılar

    1. 31.840
  4. Son üye

Geri
Üst Alt