- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Çocuğuma bağırmak istemiyorum ne yapmalı?
Çocuğunuzdan istediklerinizi olumlu sözcükler ile ifade etmeye çalışın. Neyi yapmaması gerektiğini söylemek yerine yapması gerekeni vurgulayın. Örneğin : " Evin içinde bağırma yeter! ' demek yerine çocuğunuzu yanınıza çağırıp kulağına "Evde kısık sesle konuşuyoruz." diyebilirsiniz.
Anne Destek Programı Nedir?
Anne Destek Programı (ADP), çocuk gelişimi ve eğitimi konularında annelere bilgi ve destek vermeyi, çocuk ve annesi arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi hedefleyen bir aile eğitimi programıdır. Bu program 3-11 yaşları arasında çocuğu olan anneleri hedeflemektedir.
Çocuğa karşı nasıl sabırlı olabilirim?
Sabırlı davranın, bekleyip olayın soğumasına zaman tanıyın. Çocukla ilgili her kararı, anne ve baba olarak ortak alın. Çocuğa karşı aynı kararlı ve tutarlı davranışı sergileyin. Olumlu ya da olumsuz bir davranışta ebeveynlerden birinin gösterdiği tavrı diğeri de desteklemeli.
Anne Destek Programının konuları nelerdir?
Anne Destek Programı, 3-6 yaş arasında çocuğu olan anneleri ebeveynlik rollerinde desteklemek, anneleri çocuk gelişimi konusunda bilgilendirmek, çocuk ile annesi arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, annelerin kendilerine güvenlerini ve çocuğun eğitimindeki rolünü artırmak amacıyla hazırlanmıştır.
Anne Çocuk Eğitim Programı, Türkiye'deki 5-6 yaş arası okul öncesi eğitimi sorununa çözüm olarak geliştirilmiş, bilimsel temelli, ev merkezli bir eğitim programıdır (Bekman, 1998). Programın bilimsel araştırmaları yapılırken kontrol grubu kullanılmış ve bu grupların boylamsal takibi yapılmıştır.
Aile eğitimi nasıl olmalı?
Çocuklara "iyi insan olma" odaklı hedefler ailede verilir… Çocuğa olumlu davranışlar ailede kazandırılır. Anne ve babalar, çocuklarına akademik eğitimin yanında; inançlarını, ibadetlerini, duygularını kontrol etmeyi, iradesini güçlendirmeyi ve örnek davranışları sergilemeyi ailede öğretmelidir.