Modoratör
Yeni Üye
Çocuğun sosyal gelişimini etkileyen faktörler nelerdir?
2. SOSYAL GELİŞİMİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
- 2.1. Aile. Çoğu kültürde çocuğun sosyalleşmesinin ana unsurları ebeveynlerdir.
- 2.2. Akran İlişkileri. Görsel 5.
- 2.3. Okul. Görsel 7.
- 2.4. Kültür. Görsel 8.
Çocuğun büyüme ve gelişmesi hangi faktörlere bağlıdır?
Genetik yapı, hormonlar ve çevresel faktörler anne karnından yetişkin çağa kadar büyümeyi etkilemektedir. Buna ek olarak, altta yatan solunum, kalp veya bağırsak sistemini etkileyen kronik hastalıklar da büyümeyi olumsuz etkileyen nedenleri oluşturmaktadır. Büyümeyi etkileyen ana salgı bezi hipofiz bezidir.
Bedence büyüme hızını en çok ne etkiler?
Bedence büyüme hızını en çok ne etkiler?
Bedence büyümenin hızı, sosyo-ekonomik koşullara ve beslenmeye büyük ölçüde bağlıdır (Yavuzer, 1996, s.55). Ağırlıkça artma da doğumdan sonraki ilk yılda çok hızlıdır. Fakat 2 yaşına doğru bu hızda azalma meydana gelir.
Kalıtım ile ilgili faktörler nelerdir?
Kalıtım ile ilgili faktörler nelerdir?
1) Kalıtım: Anne ve babadan bireye genetik yollarla geçen yetenek ve özelliklerin tümüne kalıtım denilmektedir. Kalıtım kişinin saç ya da göz rengi, boyu, zihinsel ve fiziksel yetenekleri, duygusal alanları ve fizyolojik yapısı gibi bir çok özelliği belirleyici temel faktördür.
Büyüme ve gelişmeyi etkileyen çevresel faktörler nelerdir?
Bitki ve hayvanlarda büyüme ve gelişme hava, su ve toprak gibi faktörlere bağlıdır. Besin kaynakların ulaşamama ya da zorlu iklim şartları canlıların büyüme ve gelişme aşamalarını olumsuz etkiler.
Çocuğun sosyal gelişimi için neler yapılmalı?
Çocukların Sosyal Duygusal Gelişimini Desteklemek için 10 Altın Öneri
- Güçlü olduğu alanlara odaklanın.
- Olumsuz davranışların sonuçlarını takip edin.
- Çocuğunuza nasıl hissettiğini sorun.
- Öfkelendiğiniz durumlarda sakinleşebileceğiniz yollar bulun.
- Olumsuz eleştiri ve alaydan uzak durun.
- Gerektiğinde özür dileyin.
Büyüme ve gelişmeyi etkileyen faktörler nelerdir?
Büyüme ve gelişmeyi etkileyen faktörler nelerdir?
İnsanlarda büyüme ve gelişmeyi etkileyen faktörler genetik, çevresel ve beslenme olarak üç gruba ayrılır. Bu faktörler insanların fiziksel, psikolojik ve zihinsel arak gelişmesini sağlar. Erkek ve kız çocukların büyüme hızları ve gelişim aşamaları birbirinden farklıdır.
Büyümeyi hangi hormon sağlar?
Büyümeyi hangi hormon sağlar?
Boynun ön kısmında bulunan tiroid bezinden salgılanan tiroid hormonu, büyümeyi sağladığı gibi vucudun çalışma hızını, zeka gelişimini ve kemiklerin büyümesini de etkiler.
Gelişmeyi ve büyümeyi ne sağlar?
Hipofiz bezinin salgıladığı "büyüme hormonu" boyca büyümeyi, tiroid bezinin salgıladığı "tiroid hormonu" gelişme ve olgunlaşmayı sağlar. Ergenlikte böbrek üstü bezi, testis ve yumurtalıklardan salınan hormonlar da büyümeyi etkiler.