Çocuk polis ne iş yapar?
Eğitim-öğretim ortamlarının güvenliğini sağlamak, Çocukların yoğun olarak bulunduğu yerlerin denetimini yapmak, Çocuk suçluluğu ve mağduriyetinin nedenlerini araştırarak gerekli çalışmaları yapmak, Çocukları her türlü zararlı ve tehlikeli alışkanlıklardan korumak.
Çocuk Sube ne ise yarar?
Çocuk Şube Müdürlüğü olarak görevimiz; 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren 0 – 18 yaşgurubu korunmaya muhtaç olan, ihmal ve istismara maruz kalan, bulunan, evden veya kurumdan kaçan, Mülteci, Refakatsiz, sokakta yaşayan, sokakta çalıştırılan, oturduğu yeri haber vermekten aciz.
Koruma Şube nasıl girilir?
Koruma Şube nasıl girilir?
Eğitime müracaat etmek isteyen, asaleti tasdik olmuş ve belirtilen şartları taşıyan personelin pol-net sistemi üzerinden Koruma Dairesi Başkanlığı sitesinde bulunan müracaat formunu doldurmalıdır. Koruma polisliğine sadece polis olanlar başvurulabilir.
Asayiş Şube neye bakar?
Asayiş Şube neye bakar?
Asayiş Suçu; Toplumsal olaylar, terör ve ideolojik nedenlerle işlenmiş suçlar, ölümlü veya yaralamalı trafik kazaları dahil trafik suçları ile kaçakçılık ve organize suçlar dışında kalan, teşekkül halinde işlenenler de dahil olmak üzere kişiler ve/veya mal varlığına karşı işlenen suçları ifade eder.
Çocuk polisi olmak için ne yapılmalı?
Çocuk polisleri, 0-18 yaşındaki bireylerin içine karıştığı, ya da bağlamında etkilendiği davalara bakar. Bunun için de çeşitli eğitim ve testlere tabi tutulurlar. Bunların başarıyla sonuçlanması durumunda ise çocuk polisi olmaya hak kazanırlar.
Çocuk Şube Müdürlüğündeki sosyal Çalışmacının görevleri nelerdir?
Sosyal çalışmacı, sosyal yardım büro / kısım amirliğinde görev yapar, yürüteceği işlemlerde mesleki gerekler dışında Çocuk Birim Amirine karşı sorumludur.
Koruma Şube Nasıl Çalışır?
Koruma Şube Nasıl Çalışır?
il emniyet teşkilatlarındaki bir şubedir. hassas bölgelerin korunmasından sorumludurlar. hassas bölge dedik de fazla abartılmya kamu binaları, emekli yargı üyelerinin/generallerin kapılarının önü gibi yerlerde gördüğünüz polis memurları bu şubeye bağlıdırlar.
Asayiş suçları nelerdir örnek?
Asayiş suçları nelerdir örnek?
Asayiş Suçları
- Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık.
- Cinsel Suçlar.
- Gasp.
- Suç Gelirleri.
- Cinayet.