Son Konular

Cogulcu bir egitim nedir?

Modoratör

New member
Credits
0

Çoğulcu bir eğitim nedir?

b) Modern çoğulculuk: Bir toplumun inandığı dinin içerisindeki yorum farklılıklarının din eğitiminde dikkate alınması demektir. Çok kültürlü ve çok dinli toplumlarda, birbirine karşı hoşgörü ve saygıyı güçlendirmek amacıyla uygulanmaktadır.

Mezhepler üstü din öğretimi ne demek?

Mezhepler üstü din öğretimi ne demek?
Ancak, Türkiye ölçeğinde en genel anlamıyla mezhepler üstü din öğretiminde bir dinin tüm mensuplarının mezhep ya da cemaat ayrımı gözetmeksizin aynı sınıfta din eğitimi almaları amaçlanır.

Doktriner din öğretimi nedir?

bir olgu haline gelmeye başlayan doktriner düşünceyi İslam bilgi ve eğitim anlayışı açısından ele alıp doktriner düşünüşe yol açmayacak bir din eğitimi anla- yışının temel nitelikleri olarak anlamlı öğrenme ve bireysel manevi tecrübenin din eğitimindeki yerini tartışmaktır.

Din hakkında öğrenme modeli nedir?

Din hakkında öğrenme modeli nedir?
Dini öğrenme modelinde amaç, bireyi daha dindarlaştırmak olup, bir dinin inanırı tarafından, aynı dinden olan kişilere öngörülen eğitimdir. Bireyin kendi dininde derinleşmesine yardımcı olunmaya çalışılır. Din hakkında öğrenme modelinin amacı ise sadece din hakkında tarafsız bir şekilde bilgilendirme yapmaktır.

Din Öğretimi modelleri nelerdir?

Çoğunlukla Batı ülkelerinde oluşan bu din eğitimi modelleri sınıflandırmalarının bazıları şöyledir: 1. a) Confessional (savunmacı/taraflı) din eğitimi, b) Non-confessional (belli bir dini benimsetme amacı gütmeyen) din eğitimi; 2. a) Dini öğrenme, b) Din hakkında öğrenme, c) Dinden öğrenme.

Dini öğrenme dinden öğrenme ve din hakkında öğrenme yaklaşımı kime aittir?

Dini öğrenme dinden öğrenme ve din hakkında öğrenme yaklaşımı kime aittir?
Bu alanda yapılan çalışmalar içinde, akademik çevrelerde en çok kabul gö- ren ve eğitim programlarınca uygulanan modelin, İngiliz din eğitimcisi Michael Grimmitt'in din hakkında öğrenme ve dinden öğrenme yaklaşımı olduğu söyle- nebilir.

Dini çoğulculuk ne demek?

Dini çoğulculuk, dini kapsayıcılık ve dışlayıcılık akımlarına karşı cevap olarak ortaya çıkmış olan bir doktrindir. Bu doktrinde çeşitli dünya dinlerinin aynı nihai gerçekliği eşit derecede temsil eden farklı yollar olduğu ve bu dinlerin hepsinin mensuplarını kurtuluşa götüreceği ileri sürülmektedir.

Çoğulcu bir eğitim, farklı inançlara, kültürlere veya mezheplere sahip bireylerin bir arada eğitim alırken birbirlerine saygı duymalarını, hoşgörü göstermelerini ve birlikte yaşamlarını sürdürmelerini teşvik eden bir yaklaşımdır. Modern çoğulculuk ise, bir toplumun inandığı dine dair farklı yorumları din eğitiminde dikkate alarak, çok kültürlü ve çok dinli toplumlarda hoşgörü ve saygıyı güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Mezhepler üstü din öğretimi, bir dinin tüm mensuplarının mezhep ya da cemaat ayrımı gözetmeksizin aynı sınıfta din eğitimi almalarını hedefleyen bir yaklaşımdır. Bu sayede farklı mezheplere mensup öğrenciler arasında ayrımcılık yapılmasının önüne geçilerek birlik ve beraberliğin sağlanması amaçlanır.

Doktriner din öğretimi ise, genel olarak oluşabilecek doktriner düşünceleri engellemek ve bireylere anlamlı öğrenme ve manevi tecrübenin din eğitimindeki önemini vurgulamak amacıyla yapılan bir eğitimdir. Bu yaklaşım, din eğitiminde öğrencilerin kişisel gelişimi ve manevi yaşamlarının desteklenmesine odaklanır.

Din hakkında öğrenme modeli, bir bireyin kendi dinini derinlemesine öğrenerek daha dindar hale gelmesini sağlamayı amaçlar. Bu modelde tarafsızlık yerine, belirli bir dinin inançlarının aktarılması ve anlaşılması ön plandadır.

Dini öğrenme, dinden öğrenme ve din hakkında öğrenme yaklaşımı genellikle İngiliz din eğitimcisi Michael Grimmitt'in çalışmalarıyla ilişkilendirilir. Din eğitiminde bu yaklaşımların bir arada kullanılması ve uygulanması, öğrencilerin dini konularda daha kapsamlı ve dengeli bir öğrenme süreci yaşamalarını sağlayabilir.

Dini çoğulculuk ise, farklı dinlerin ve inançların eşit derecede değerli olduğunu kabul eden ve her birinin mensuplarının kurtuluşa ulaşabileceğine inanan bir doktrindir. Bu yaklaşım, kapsayıcılığı ve hoşgörüyü teşvik ederek dini çatışmaların ve ayrımcılığın önüne geçmeyi amaçlar.

Kanul mu igne mi?

Tombala nerede bulabilirim?

1. Konular

1. 1.261.150
  2. Mesajlar

1. 1.658.704
  3. Kullanıcılar

1. 31.217
  4. Son üye

Geri
Üst Alt