S
SoruCevap
Guest
Çok Kolay İzmir Bombası Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
Yarım su bardağından bi parmak fazla ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5-2 su bardağı un
İç dolgusu için
Sürülebilir kahvaltılık çikolata
Çok Kolay İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için un hariç başka gereçleri bir kaba koyup kaşık yardımıyla güzelce karıştırınız.
Unu ekleyin. Elde yoğurma kıvamına gelene kadar unu ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam ediniz. Kıvamı aldığında elde yoğurmaya geçin.
Hamurun kıvamı ele yapışmayan çok yumuşak bir kıvam olunca 20 dk dinlenmek üzere üstünü kapatıp bekleyin.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde 23 beze yapıp bezelerin üstünü kapatıp teker teker açacağız.
Bir bezeyi altını yağladığımız tabana bırakıp üstüne de yağ sürüp haldeki incelikte olana dek açıyoruz.
Daha sonra içine bir dolu yemek kaşığı çikolata koyup tüm uçlarından tutup güzelce kapatıyoruz. Altta fazlalık kalırsa kesebilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sırasıyla dizerek 180 derece fırında 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Çok Kolay İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için
Yarım su bardağından bi parmak fazla ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5-2 su bardağı un
İç dolgusu için
Sürülebilir kahvaltılık çikolata
Çok Kolay İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için un hariç başka gereçleri bir kaba koyup kaşık yardımıyla güzelce karıştırınız.
Unu ekleyin. Elde yoğurma kıvamına gelene kadar unu ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam ediniz. Kıvamı aldığında elde yoğurmaya geçin.
Hamurun kıvamı ele yapışmayan çok yumuşak bir kıvam olunca 20 dk dinlenmek üzere üstünü kapatıp bekleyin.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde 23 beze yapıp bezelerin üstünü kapatıp teker teker açacağız.
Bir bezeyi altını yağladığımız tabana bırakıp üstüne de yağ sürüp haldeki incelikte olana dek açıyoruz.
Daha sonra içine bir dolu yemek kaşığı çikolata koyup tüm uçlarından tutup güzelce kapatıyoruz. Altta fazlalık kalırsa kesebilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sırasıyla dizerek 180 derece fırında 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Çok Kolay İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı