Son Konular

Cok tesekkur ediyorum Mu ederim mi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Çok teşekkür ediyorum Mu ederim mi?

"tesekkur ederim"in yanlis kullanimidir. ederdim yerine ediyorum kullanildigi zaman tesekkur eden kisinin benligine vurgu yapilir ve bu teskkur eden kisinin tesekkurden cok kendine onem verdigini belirtir. ayiptir.

Sağ ol mu teşekkür ederim mi?

teşekkür ederim, kibarca şahsına yönelik minneti karşı tarafa aktarmaktır; sağol biraz daha geçiştirmeli bir seçenek olarak sanki daha üstünkörü bir anlatım içerir ve daha yerel ağza hitap eder.

Sağ ol mu saol mu?

Sağ ol mu saol mu?
TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda "Sağol" kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "Sağ Ol" şeklinde yazılır. İyilik, yardım veya hoşa giden bir davranış karşısında `çok yaşa, teşekkür ederim` anlamlarında söylenen bir söz.

Siz sağ olun ne demek?

Siz sağ olun ne demek?
Bir kişiye saygı ve incelik belirtisi olarak kullanılan bir seslenme sözü.

Rica ederim neye denir?

Rica etmek, TDK'ya göre teşekkür etmenin karşılığıdır. Teşekkür edildiğinde genellikle bu cevap verilir. Hem kibarlığı hem de samimiyeti temsil eden bir kelime türüdür. Özellikle naiflik konuları için oldukça önemli bir cevaptır.

Bir insana nasıl teşekkür edilir?

En Güzel Teşekkür Ederim Sözleri
- Doğum günümde özel insanların bu özel günümde yanımda olmalarından dolayı büyük mutluluk duyuyorum herkese teşekkür ederim.
- Yanımda olduğun yıllar için sana çok şey borçluyum.
- Bana altından daha değerli bir dostluk kazandırdığın için teşekkürler.

Sağ ol bitişik mi ayrı mı?

Sağ ol bitişik mi ayrı mı?
İki kelime birleştiğinde anlamı değişmiyorsa ayrı yazılmalıdır. Sağol Nasıl Yazılır? Genellikle karşı tarafın bir ifadesine karşılık olarak söylenen sağol kelimesi "sağ ol" şeklinde yazılır.

Başınız sağ olsun nasıl yazılır?

Başınız sağ olsun nasıl yazılır?
TDK'ya göre başınız sağ olsun sözcüğü, ayrı olarak yazılmalıdır. Bitişik yazılması, yazım hatasının yapıldığını gösterir. Kişiler mutlaka başınız sağ olsun sözcüğünü ayrı olarak kullanmalıdır.

Sizde sağolun nasıl yazılır?

TDK'da kelimenin doğru yazımı "Sağ Ol" şeklinde yazılır.

Tesekkür ederim, bu konuda paylaşımınız için çok teşekkür ederim. "Tesekkür ederim" ifadesinin kullanımıyla ilgili açıklamalarınız oldukça doğru ve faydalı. Ayrıca, diğer ifadelerin doğru kullanımı ve yazımı hakkında bilgi verdiğiniz için de teşekkür ederim. Doğru yazım ve anlamın korunması dilin doğru kullanımı açısından oldukça önemlidir. Eğer dil veya başka konularda merak ettiğiniz bir şey olursa sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Emaye neden zararli?

Tipcilar gunu ne zaman?

1. Konular

1. 1.282.023
  2. Mesajlar

1. 1.680.874
  3. Kullanıcılar

1. 31.940
  4. Son üye

Geri
Üst Alt