Son Konular

Çöl tozları İstanbul’a yağmur olup yağdı: Araçların üzeri çöl tozuyla kaplandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.306
333

Her yıl belirli mevsimlerde güneyden kuzeye, kuzeyden güneye doğru taşınan çöl tozlarının tarım için bereketli olsa da insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği kaydedildi.Afrikadan taşınan ve Türkiye genelinde etkili olması beklenilen çöl tozları gece saatlerinde İstanbul'da da etkili oldu. Çöl tozları gece saatlerinde yağan yağmurla birlikte etkili oldu. Gece yağmura karışarak yağan çöl tozları nedeniyle otomobillerin üzeri çamur ve çöl tozu ile kaplandı.

ASTIM, KOAH VE ALERJİ YAPIYOR

ASTIM, KOAH VE ALERJİ YAPIYOR

Çöl tozları, organik ve inorganik maddeleri taşıdığı için akciğerlerde birikerek enfeksiyonlara ve alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini belirten uzmanlar ise "Bu tozlar, astım, KOAH ve alerji gibi solunum yolu hastalıkları bulunan bireylerde hastalıkları tetikleyebilir. Ayrıca, solunum yollarına giren bu maddeler, özellikle hassas kişilerde, akciğerleri olumsuz etkileyebilir ve bazı durumlarda hastaların iyileşmesini zorlaştırabilir. Çöl tozu, akciğerlerdeki dokuya zarar verebilir ve uzun vadede nefes almayı zorlaştıran hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir" dediler.
Çöl tozları, organik ve inorganik maddeleri taşıdığı için akciğerlerde birikerek enfeksiyonlara ve alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini belirten uzmanlar ise "Bu tozlar, astım, KOAH ve alerji gibi solunum yolu hastalıkları bulunan bireylerde hastalıkları tetikleyebilir. Ayrıca, solunum yollarına giren bu maddeler, özellikle hassas kişilerde, akciğerleri olumsuz etkileyebilir ve bazı durumlarda hastaların iyileşmesini zorlaştırabilir. Çöl tozu, akciğerlerdeki dokuya zarar verebilir ve uzun vadede nefes almayı zorlaştıran hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir" dediler.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Çöl tozlarının her yıl belirli mevsimlerde güneyden kuzeye, kuzeyden güneye doğru taşındığı ve bu tozların tarım için faydalı olmasına rağmen insan sağlığını olumsuz etkilediği biliniyor. Gece saatlerinde yağmurun eşlik ettiği çöl tozları, İstanbul'da da etkili oldu ve otomobillerin üzerini çamur ve çöl tozuyla kapladı.

Uzmanlar, çöl tozlarının akciğerlerde birikerek enfeksiyonlara ve alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini belirtiyor. Bu tozlar, astım, KOAH ve alerji gibi solunum yolu hastalıkları olan bireylerde hastalıkları tetikleyebilir. Ayrıca solunum yollarına giren bu maddeler, özellikle hassas kişilerde akciğerleri olumsuz etkileyebilir ve bazı durumlarda hasta iyileşmesini zorlaştırabilir. Çöl tozlarının akciğer dokusuna zarar verebileceği ve uzun vadede nefes almayı zorlaştıran hastalıklara neden olabileceği de vurgulanıyor.

Çöl tozlarının etkilerini hafifletmek için dikkatli olmak ve uzmanların önerilerini takip etmek önemlidir. Solunum yolu rahatsızlıkları olan kişilerin bu dönemlerde riskleri minimize etmek için önlemler alması gerekmektedir. Sağlıklı günler dilerim.

Marmaris’te Şimşekler suç örgütüne operasyon!

Ole Gunnar Solskjaer bu hafta bir ilki yaşayacak