Modoratör
Yeni Üye
Community College kaç yıllık?
Community College ile Üniversite arasındaki Farklar
| Community College | Üniversite
Eğitim Süresi | 2 yıl | 4 yıl
Yıllık Ortalama Maliyet | $6000 – $11000 | $16750 – $44350
Minimum İngilizce Yeterlilik | TOEFL 45 – IELTS 4.5 | TOEFL 71 – IELTS 6.0
Tavsiye Mektubu | İstenilmez | İstenilebilir
Ortak diploma programları nedir?
Ortak diploma programları nedir?
Uluslararası Ortak Lisans Programları, öğrencilerin eğitimlerinin yarısını Türkiye'deki üniversitelerinde, yarısını da Türkiyedeki üniversitelerinin yurt dışında anlaşmalı oldukları üniversitede aldıkları bir lisans programıdır.
Üniversitede ortak program nedir?
Üniversitede ortak program nedir?
MADDE 10? (1) İki Türk yükseköğretim kurumunun birlikte yürütecekleri bir ortak program; yüksek lisans veya doktora düzeyinde olabilir. Bu programda, her iki kurumun akademik gereklerini başarı ile yerine getiren bir öğrenciye, iki üniversitenin ortak hazırladığı tek bir diploma verilir.
Üniversite Çift diploma nedir?
ÇAP, kendi bölümlerinde lisans programlarına devam eden öğrencilerin, yine kendi üniversitelerindeki ikinci bir dalda lisans diploması almalarını sağlamak amacıyla yürütülen bir program. Öğrenci bu program sayesinde iki lisans diploması ile mezun olur.
UOLP kaç para?
UOLP kaç para?
ABD'deki öğrenim ücretlerine her yıl belirli bir oranda artış yapılabilmektedir. İTÜ'deki akademik yıl başına ödenecek olan öğrenim ücreti 1. ve 2. yıllar, yıl başına 12.000 TL, 3. yıl güz dönemi için 6.000 TL'dir.
Istanbul hukuk UOLP nedir?
Istanbul hukuk UOLP nedir?
İstanbul Üniversitesi ile Hamburg Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü uluslararası çift diplomalı hukuk lisans programıdır. Programın amacı her yıl alınacak 20 öğrencinin, temel alanları ve uluslararası hukuk ile olan bağlantıları da dahil olmak üzere Alman ve Türk hukukunda lisans düzeyinde eğitim görmesidir.