Modoratör
Yeni Üye
Çorbaya ne konur?
Çorbanın altını kapatmadan hemen önce ise tuzunu koymalısınız. Sebze çorbası yaparken şehriye, makarna veya erişte ilave ederek çorbanıza lezzet katabilirsiniz. Leziz çorbalar için yağda nane, maydanoz veya kırmızıbiberi çevirerek ilave edebilirsiniz.
Ekşi olan çorba nasıl tatlandırılır?
Ekşi olan çorba nasıl tatlandırılır?
Genellikle yoğurt çorbalarında ve salçalı soslarla hazırlanan çorbalarda karşılaşılabilen bu durumun da çözümü oldukça basit: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız azar azar süt ekleyebilirsiniz. Ekşiliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz. Bu aşamada da kontrollü gitmenizde fayda var.
Yayla çorbasının kesilmemesi için ne yapmak lazım?
Yayla çorbasının kesilmemesi için ne yapmak lazım?
Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Terbiyeye yumurta beyazı konur mu?
Çorba, terbiye ile de bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Bu terbiye genellikle, işkembe ve paça çorbalarında kullanılır. Kuru bakliyat çorbalarında ( kuru fasulye, nohut, kuru börülce v.b. ), yumurta; beyazı ile birlikte, sarımsak ve sirke ile çırpılarak da terbiye hazırlanıp, kullanılabilinir.
Terbiyeli çorba neden kesilir?
Terbiyeli çorba neden kesilir?
Çorba Terbiyesi Neden Kesilir?
- Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır.
- Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
- Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş yerine direkt eklemek de kesilmesine sebep olur.
Çorba pişerken karıştırılır mı?
Çorba pişerken karıştırılır mı?
Bakır ya da çelik tencerelerde pişen çorbaların daha lezzetli olduğunu zaten hemen fark edeceksiniz. Diğer önemli bir noktaysa çorbayı karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmak. Ağır ateşte tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırdığınız çorbalar daha nefis olacaktır, emin olun.
Ekşi olan yemek nasıl tatlandırılır?
Salçası fazla kaçan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da bilinen adıyla içme sodası eklemeyi deneyin. Karbonat alkali bir mineraldir. Yemeğe eklendiğinde domatesin asidini, yani salçanın ekşi tadın kaynağını nötralize eder.
Yayla çorbası neden kesilir?
Yayla çorbası neden kesilir?
Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
Yayla çorbasına yumurta akı konur mu?
Yayla çorbasına yumurta akı konur mu?
Öncelikle derin bir tencereye 5 bardak sıcak suyu dökerek içine 1 çay bardağı pirinç atıyoruz. Pirinçler pişene kadar 5- 6 dakika haşlayın. Bu sırada ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı un, 1 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta sarısını iyice çırpın ve karıştırın. İçine 1 bardak soğuk su dökün ve karıştırmaya devam edin.
Terbiyeye neden yumurta konur?
Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, her terbiyenin içinde yumurta oldudur. Terbiyenin kesilmesinin nedeni işte bu yumurtadır. Çorba sıcak ve terbiye soğuktur. Yumurtalı terbiye sıcak çorbaya birden eklenirse, yumurta direk olarak pişer, topaklanır ve terbiyeden ayrılır.
Çorba terbiyesinde yumurta yerine ne kullanılır?
Çorba terbiyesinde yumurta yerine ne kullanılır?
Ancak terbiye yaparken terbiyesi kesilebiliyor ya da içerisinde yumurta olmadan da terbiye yapılabiliyor. Süt ya da yoğurtla enfes terbiyeler hazırlayabilirsiniz. Çorba terbiyesinin kesilmemesi için mutlaka ocakta kaynayan suda terbiyenize su ilavesi yapabilirsiniz.
Yayla çorbası kesilirse ne olur?
Yayla çorbası kesilirse ne olur?
Çorba kesilirse ayrı bir kapta tekrar un ve yoğurt karışımı yapın. Az miktarda yaptığınız bu karışımı ılıştırarak çorbaya ekleyin. Yavaş yavaş kısık ateşte karıştırın. Böylece çorbanın düzeldiğini göreceksiniz.
Çorba yaparken kapak kapatılır mı?
Kapağını açık bırakayım da taşmasın diye de düşünmeyin. Kapağı açık kaldığında gereğinden fazla su buharlaşır. Arada bir kapağını açıp karıştırarak kıvamını ve malzemelerinin tamamen pişip pişmediğini kontrol edin. Malzemeler piştikten sonra sütünü ekleyebilirsiniz.
Çorba kıvamı nasıl arttırılır?
Çorba kıvamı nasıl arttırılır?
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.
Kekik çorbaya katılır mı?
Kekik çorbaya katılır mı?
Domates çorbası: Kekik, karabiber ve nane domates çorbasına eklenebilir.
Kırmızı mercimek çorbasına kekik konur mu?
Yüksek ateşte çorba kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dakika kadar pişirilir. Mercimekler iyice dağılmaya başladığında tuz ve baharatlar eklenir. Bol karabiber ve pul biber eklenerek kekik ve nane daha az oranda eklenebilir.
Kekik çorbası nasıl yapılır?
Kekik çorbası nasıl yapılır?
Önce yağda unu ve kekiği rengi dönene kadar kavuruyoruz ki unsu unsu kokmasn. Daha sonra et suyunu ilave ediyoruz bu arada çırpma teliyle karıştırıyoruz . Topaklanmasın. Daha sonra yoğurdumuzu da ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Katı çorba nasıl sulandırılır?
Katı çorba nasıl sulandırılır?
Aslında çorba yaparken suyu baştan az koymak lazım, eğer ki çok yoğun olursa içine temiz kaynar su katarak sulandırmak mümkün. Suyu fazla oldu diyorsak, içine yavaş yavaş katacağınız beyaz un, çorbanızın yoğunlaşmasına yardımcı olacaktır.
Mercimek çorbası biraz sulu olursa ne yapılır?
Ayrıca uygulayacağınız bir diğer yöntem ise patates, pirinç, şehriye, nohut gibi ürünleri ekleyerek de çorbalarınızın kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Çorbalarınıza ekleyeceğiniz pirinci ya da patatesi haşlayarak ya da pişirerek ekleyebilirsiniz.