Çörekotlu Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Biskuvili Pasta

T

El Açması Ispanaklı Börek

<
T

theking

Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı (yumuşamış)
Yarım Türk kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
1 dolu çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri tuz yumurta akı çırpılır.
Çörek otu konulup karıştırılır.
Yavaşça un eklemesi yapılarak kabartma tozu da ek edilip hamur toparlanır.
Hamurdan iri fındık büyüklüğünde kesimler alınıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Fırında da hacim kazanacak ona nazaran dizmenizi öneririm.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp evvelce ısıtılmış 175 derece fırında güzelce pembeleşene kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra saklama kabında kavanozda aylarca bayatlamadan saklanır.
Ben buzluğa da atıyorum pratik oluyor. Afiyet olsun

Çörekotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Biskuvili Pasta

T

El Açması Ispanaklı Börek

Geri
Üst Alt