Son Konular

Çörekotlu Tereyağlı Gevrek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Çörekotlu Tereyağlı Gevrek Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağ (Oda ısısında)
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine )
2 tatlı kaşığı dolu dolu çörek otu
1 adet kabartma tozu
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Çörekotlu Tereyağlı Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapılışı; un hariç bütün materyalleri kaba alıp karıştıralım unu ekleyip yoğuralım.
Hafif ele yapışacak bir hamur elde edelim.
Hamurdan elma büyüklüğünde kesimler koparıp tezgahta rulo yapıp bıçakla iki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim.
Hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerine hafif basalım.
180 derece fırında 20 dakika denetimli pişirelim. Şimdiden afiyet olsun
Çörekotlu Tereyağlı Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Karemelli Yumurtasız Tavuk Göğsü

T

Dereotlu Poğaça (Mayasız)

  1. Konular

    1. 1.280.728
  2. Mesajlar

    1. 1.677.559
  3. Kullanıcılar

    1. 31.690
  4. Son üye

Geri
Üst Alt