Son Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beş Ressam Bir Şehir Canım İstanbul Programı'nda

Credits
1.238.994
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beş Ressam Bir Şehir Canım İstanbul Programı'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beş Ressam Bir Şehir Canım İstanbul Programı'nda konuşuyor.

68c4124579aee917__w1200xh734.jpg

68c4125730faa898__w1200xh751.jpg

68c4125c5ab0b694__w1200xh774.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beş Ressam Bir Şehir Canım İstanbul Programı'nda katıldı.

Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine sergiyi onurlandıran fikir, kültür ve sanat insanlarına teşekkür ederek başladı. Serginin, toplumun tüm ihtişamıyla tablolara yansıdığı anlamlı bir buluşma olduğunu ifade etti.

RESSAMLARI TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergiyi birbirinden değerli eserleriyle zenginleştiren ressamlar Mustafa Sekban, Faruk Cimok, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Selahattin Kara ve Enver Fazlı'yı tebrik etti.

Konuşmasında, üç yıl önce hayatını kaybeden ve resimlerini sergiye emanet eden büyük usta Ayhan Türker'i de rahmetle anan Erdoğan,"Cenab-ı Allah ruhunu şâd, mekânını inşallah cennet eylesin" dedi.

"SERGİNİN HEPİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM"

Serginin, İstanbul'un eşsiz güzelliklerini ve zengin dokusunu bir araya getirdiğini belirten Erdoğan,"Ayasofya-i Kebir Camii'nden Emirgan'a, Kız Kulesi'nden Beylerbeyi sırtlarına, Çınaraltı'ndan Mihrabad'a, Eyüp Sultan'dan Üsküdar'a, şehir ve insan manzaralarını, Dersaadet'in tarihi, kültürel ve mimari dokusunu tuvallere yansıtan serginin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Osmanlı diplomat ve şairlerinden Koca Ragıp Paşa'nın"Eğer maksud eserse, mısra-i berceste kâfidir"beytine atıfta bulunan Erdoğan, sergideki her bir çalışmayı, ahenkli bir şiiri andıran İstanbul'un en güzel mısraları olarak gördüğünü dile getirdi.

İstanbul'daki sanatseverlerin 16 Eylül'e kadar büyük emek verilen sergiyi ziyaret edebileceklerini belirten Erdoğan,"Diğer illerimizdeki İstanbul aşıklarının da bu sanat şölenini bizzat yerinde gelip göreceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"BİN YILDIR ÜZERİNDE ÖZGÜRCE YAŞADIĞIMIZ AZİZ TOPRAKLAR..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti;

"SANATIN GAYESİ GÜZELLİKTİR"

"İSTANBUL SANAT ESERLERİMİZİN ADETA SERLEVHASI OLMUŞTUR"

"İSTANBUL, TÜRK-İSLAM COĞRAFYASININ ORTAK DEĞERİDİR"

"BU ŞEHİRDE BÜYÜMEKTEN DAİMA ŞEFER DUYDUM"

"İSTANBUL'A OLAN SEVDAMIZ BİTMEYECEK"

Ali Yerlikaya, Ağrı'da vatandaşlarla bir araya geldi