haberci
Efsanevi Üye

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu Filistin Mültecileri Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (BM UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile bir araya geldi. İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeye, Cumhurbaşkanı'nın Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.
Erdoğan, BM UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile samimi bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Filistin meselesi ve bölgedeki insani yardım faaliyetleri ele alındı. Türkiye'nin bölgedeki rolü ve UNRWA'ya desteği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Bu önemli buluşmada, barış ve refah için ortak adımların atılması vurgulandı.
BM UNRWA Genel Komiseri, Türkiye'nin bölgedeki insani yardım çalışmalarına verdiği destekten övgüyle bahsetti. Erdoğan ise, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, uluslararası toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmaya yönelik çabaların devam edeceğini belirtti. Görüşme, karşılıklı iş birliği ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak sona erdi.