Son Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz yerli ve milli markaları yem etmez

Credits
1.231.383

2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz bu ülkede üreten, istihdam sağlayan hiçbir yerli ve milli markayı üç-beş muhterisin faşizan siyasetine yem etmeyecektir" ifadesini kullandı.

CumhurbaşkanıErdoğan, 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin boykot listesine sert tepki gösterdi.
Yerli ve milli otomobil Togg'un da boykot listesini alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Togg yollarda. Birçok yerli ve milli markamız gibi Togg'un da kendini bilmezler ve köksüzler tarafından sözde boykot listesine konulmasını aziz milletimizin takdirine havale ediyoruz. Milletimiz bu ülkede üreten, istihdam sağlayan hiçbir yerli ve milli markayı üç-beş muhterisin faşizan siyasetine yem etmeyecektir. Onlar boş beleş gündemlerle uğraşırken biz işimize bakıyoruz." dedi.
Erdoğan, "İnsan kaynağımızı dijital yetkinliklerle dönüştürecek yerli, milli siber güvenlik uygulamalarıyla dijital altyapımızı daha dirençli hale getireceğiz. Kuantum teknolojilerinde ülkemizin insan kaynağını ve araştırma altyapısını güçlendirecek Ulusal Kuantum Enstitüsü'nü kuracağız. Uydu üretimindeki yeteneklerimizi bir araya getirecek, uluslararası rekabet gücünü yükseltecek bir milli uyduyu sistem olarak kuracağız." açıklamalarını yaptı.
Ayrıntılar gelecek...

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamalar oldukça önemli. Özellikle yerli ve milli markaların önemine vurgu yaparak, muhalefetin boykot listelerine karşı sert bir duruş sergilemesi dikkat çekici. Ayrıca, Togg'un da boykot listesine alınması konusundaki yaklaşımı, ülke içinde üretilen markaların desteklenmesi gerektiğini gösteriyor.

Erdoğan'ın yerli ve milli siber güvenlik uygulamalarıyla dijital altyapının güçlendirilmesi, Ulusal Kuantum Enstitüsü'nün kurulması ve milli uydu sisteminin oluşturulması gibi konulara değinmesi de geleceğe yönelik stratejilerin önemine işaret ediyor. Ülkenin dijital dönüşümü ve teknolojik gelişimi için atılacak adımların belirgin hale getirilmesi, Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak adına önemli bir adım olacaktır.

Bu tür stratejik planlar, ülkenin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını güçlendirme yolunda önemli bir rol oynar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları, yerli üretimin desteklenmesi, teknolojik altyapının güçlendirilmesi ve uluslararası rekabet gücünün artırılması gibi önemli hedefler doğrultusunda olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir. Her şeyin yerli ve milli olanın desteklenmesi, ülkenin geleceğine yapılan yatırımın önemini bir kez daha göstermektedir.

1. Konular

1. 1.281.189
  2. Mesajlar

1. 1.678.890
  3. Kullanıcılar

1. 31.787
  4. Son üye

Geri
Üst Alt