haberci
Efsanevi Üye

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamaların detayları Resmi Gazete'de duyuruldu. Yapılan yeni atamalarla birlikte diplomatik misyonlarda ve bakanlıklarda önemli değişiklikler yaşandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Hollanda Krallığı'nın Büyükelçisi Selçuk Ünal atanırken, Belçika Krallığı Büyükelçiliği'ne Litvanya'nın Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne ise Dış Politika Plan ve Eşgüdüm Genel Müdürü Esra Toplu görevlendirildi. Hollanda Krallığı Büyükelçiliği'ne ise Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Fatma Ceren Yazgan atandı.
Dışişleri Bakanlığı'nda da bazı önemli değişiklikler yaşandı. Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne Uluslararası Hukuk ve Andlaşmalar Genel Müdürü Kaan Esener getirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı'na Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdür Yardımcılığı'na Eyyup Tanyıldız, İnşaat ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Mehmet Öztimur atandı.
Ayrıca, Ticaret Bakanlığı'nda 23 Ticaret Müfettişi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 25 İş Müfettişi görevlendirildi.
Adli Tıp Kurumu'nda da atamalar gerçekleşti. Adli Tıp İkinci İhtisas Kurulu Radyoloji Üyeliği'ne Uzm. Dr. Ajda Ağırbaş, Adli Tıp Dokuzuncu İhtisas Kurulu Radyoloji Üyeliği'ne Doç. Dr. Figen Tunalı Türkdoğan ve Adli Tıp Onuncu İhtisas Kurulu Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Üyeliği'ne Uzm. Dr. Hasan Gökçay getirildi.
Yönetim Kurulu Üyeliklerine yapılan atamalar arasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş., Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş., Et ve Süt Kurumu, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Türkiye Petrolleri A.O. yer alıyor. Bu atamalarla birlikte kurumların yönetim kadroları güçlendirildi.