Dağıtım şirketi ne yapar?
Dağıtım şirketi, şehir dağıtım ağlarının bakım, onarım ve işletilmesinden sorumludur. Bu ağlardan alınan elektrik perakende satış şirketleri aracılığıyla dağıtım şirketini ödenir (dağıtım bedeli).Elektrik dağıtım şirketleri kimin?
Cengiz Holding ile birlikte Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding ve Celal Koloğlu'nun sahibi olduğu Kolin Holding, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. gibi elektrik dağıtım şirketlerinin de sahibi.Elektrik dağıtım şirketleri nasıl çalışır?
Elektrik dağıtım şirketleri nasıl çalışır?Bu şirketlerin ana faaliyet konusu elektrik dağıtım şebekesinin bakım, onarım, işletmesinden ve yeni yatırımlardan sorumludur. Daha detaylandıracak olursak elektrik dağıtım şirketleri altyapı yatırımları yaptığı gibi sayaç okuma ve sayaç değişimi işlemlerini yürütür. Elektrik kesme ve bağlama işlemlerini yapar.
Kolen enerji kimin?
Kolen Enerji, Koloğlu Holding'e aittir. Yönetim, Koloğlu aile bireylerinden oluşmaktadır. Koloğlu Holdingin temelini oluşturan Kolin İnşaat A.Ş., Koloğlu Ailesi tarafından 1977 yılında Elazığ'da kurulmuştur.Hangi elektrik dağıtım şirketi?
Türkiye'nin 21 elektrik dağıtım bölgesinde görev yapan elektrik dağıtım şirketleri listesi aşağıda verilmiştir.- Bedaş Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.
- Toroslar EDAŞ Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.
- 3. Başkent EDAŞ Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.
- Ayedaş
- Dicle EDAŞ
- Gediz EDAŞ
- 7. Uludağ EDAŞ
- 8. Aydem EDAŞ
Elektrik dağıtım şirketleri nereye şikayet edilir?
Elektrik dağıtım şirketleri nereye şikayet edilir?Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186'dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz. Görevli elektrik dağıtım şirketleri tarafından alınan ihbar ve şikayetler 15 iş günü içinde telefon ile, internet üzerinden veya yazılı olarak kişiye bildirilir.