- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,798
- Tepkime puanı
- 55
Dağlama nedir nasıl yapılır?
dağlama- dağlamak işi.
- damgalama.
- yarıiletken üretiminde kullanılan bir teknik. gavurlar etching der.
- genellikle ahşap üzerine, organik cila ve boyaları da kullanarak, yakma işlemiyle yapılan resimlere ve bu tekniğe verilen isimdir.
- osmanlı ceza hukukunda (17.yüzyılda) bir ceza türü.
Dağlama ne demek?
Dokularda şiddetli yangı meydana getirmek, bir kısım dokuyu tahrip etmek veya ortadan kaldırmak için vücudun belirli bir kısmı üzerine fiziksel ya da kimyasal maddeleri uygulama, koterizasyon. Gözetleçli inceleme için, metal yüzeyleri, uygun çözeltiler ile etkileme işlemi. Dağlamak işi.Dağlama tedavisi nasıl yapılır?
Ateşle yaptığın dağlamada kalın bakırdan veya demirden borucuk alasın, dişin üzerine koyup dağlama aletini kızdırıp o borunun içine sokasın. Birkaç kez öyle yaptıktan sonra hasta ağzını saf yağ ile doldurup. Bir saat tuta. Diş ağrısı o gün olmazsa ertesi gün geçer.”
Tıpta dağlamak ne demek?
Yaramı dağlama ne demek? 2. tıp. Hastalıklı kısımları kurutmak, akan kanı durdurmak için vücûdun hasta veya yaralı yerini kızgın bir âletle veya yakıcı maddelerle yakmak.
Dağlama sünnet mi?
Peygamberimiz (sav)’in Kan Aldırma Tavsiyesi Buhari tıb 13. babta geçen bir hadis-i şerifte, bal şerbeti, dağlama ve hacamatı tavsiye etmiş ancak ‘dağlamayı sevmediğini’ buyurmuştur.Yarayı dağlamak Ise yarar mi?
Dağlamak kelimesinin TDK verilerine göre anlamı kızdırılmış bir demir ile açık yarayı yakarak kapatmak demektir. Yarayı iyileştirmek ve kanamasını durdurmak için kızgın demir ile üstüne bastırmak dağlamak demektir. Yaranı dağlamazsan iyileşmesi mümkün olmaz.Alazlama nasıl yapılır?
Alazlama işlemi akşam karanlığında yanan ilk ışıkla birlikte başlatılır. Bir şeyin üzerinden alev geçirmek demektir. Cansız nesneler aleve tutulur. Canlı varlıkların ise simgesel olarak, değmeyecek bir mesafeden üzerinden geçirilerek dolaştırılır.
Dağlama caiz mi?
Dağlamaya gelince, dağlamak kökü ancak bu yol ile kaldırılabilen, haddi aşan karışımlarda kullanılır. Bundan dolayı Nebi Sallallahu Aleyhi ve Sellem önce onu tavsiye etmiş, sonra da o yolu kullanmayı yasaklamıştır.