Daisaku Ikeda kimdir?

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.217.647
Daisaku Ikeda Kimdir?

Daisaku Ikeda, 2 Ocak 1928 tarihinde Japonya'nın Tokyo şehrinde doğmuştur. Kendisi, uluslararası barış, kültür ve eğitim alanlarında tanınmış bir lider ve yazardır. Ikeda, Soka Gakkai adlı Budist organizasyonunun onursal başkanı ve aynı zamanda Soka Üniversitesi'nin kurucusudur.

Erken Yaşamı ve Eğitimi

Daisaku Ikeda, Tokyo'da mütevazı bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İkinci Dünya Savaşı'nın zorlukları altında büyüyen Ikeda, bu dönemde barışa olan ilgisini geliştirdi. 1947 yılında, Soka Gakkai'ye katıldı ve organizasyonun kurucusu Tsunesaburo Makiguchi'nin düşüncelerinden etkilendi. Eğitimine Tokyo'daki Taisei Ticaret Okulu'nda devam etti.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları

Ikeda, 1960 yılında Soka Gakkai'nin üçüncü başkanı oldu. Bu pozisyonda, organizasyonu uluslararası bir harekete dönüştürdü. 1975 yılında Soka Gakkai'nin uluslararası kanadı olan Soka Gakkai International'ı (SGI) kurarak, dünya çapında barış ve kültür diyaloğunu teşvik etti. Ayrıca, Soka Üniversitesi'ni kurarak eğitime olan katkılarını sürdürdü.

Başlıca Eserleri veya Başarıları

Daisaku Ikeda, barış ve insanlık üzerine yazdığı çok sayıda eserle tanınmaktadır. Eserleri arasında "Barış İçin Diyalog", "İnsan Devrimi" ve "Gelecek İçin Umut" gibi kitaplar bulunmaktadır. Ayrıca, UNESCO Barış Ödülü ve Birleşmiş Milletler Barış Madalyası gibi prestijli ödüllere layık görülmüştür.

Kişisel Yaşamı ve Mirası

Daisaku Ikeda, Japonya'da ve dünya genelinde barış ve insan hakları savunucusu olarak saygı görmektedir. Kişisel yaşamında, 1952 yılında Kaneko Shiraki ile evlenmiş ve üç çocuk sahibi olmuştur. Ikeda'nın mirası, dünya çapında milyonlarca insanın yaşamını etkilemiş ve uluslararası düzeyde barışa katkıda bulunmuştur. Eğitim, kültür ve barış alanlarındaki çalışmaları, birçok akademik ve sosyal kurum tarafından saygıyla anılmaktadır.

Ben Franklin kimdir?

Paula Radcliffe kimdir?

1. Konular

1. 1.280.274
  2. Mesajlar

1. 1.677.751
  3. Kullanıcılar

1. 31.377
  4. Son üye

Geri
Üst Alt