Son Konular

Damat keki nasil yapilir?

VT bilgisayara zarar verir mi?

Is Yuma in California or Arizona?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Damat keki nasıl yapılır?

Keki için; uygun bir karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri alalım, beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, tekrar çırpalım. Dikdörtgen borcamımızı yağlayalım ve kek harcımızı boşaltalım. Önceden ısıtılmış 160°C fırında, yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Damat tatlısı nedir?

datça'ya özgü bir tatlı. birazdan lüpleteceğim. yanimdakilerden duydugum uzere tereyagi kullanilmayan, hamurunda yumurta olmayan bademli baklava.

Yağsız Pasta nasıl yapılır?

Yağsız Pasta nasıl yapılır?
Yağsız Hafif Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Daha sonra vanilya un kabartma tozunu ilave edin bir güzel çırpın.
- Kare şeklinde olan büyük borcamı yağlayın ve karışımı dökün.
- 170 derece ayarlamış olduğunuz fırına koyun ortalama 15 dk da pişecektir.

Damat baklavası nedir?

Damat tepsisi, düğün gecesinde gelin ve damat odalarına uğurlanırken baklava ve diğer tatlılarla donatılarak genç çifte sunulan tepsiye verilen isim. Ancak bu adet her yerde aynı şekilde uygulanmıyor. Bazı yörelerde damat tepsisi düğünden bir gün sonra verilirken, bazı yörelerde de düğünden bir gün önce veriliyor.

En güzel Ağlayan Pasta nasıl yapılır?

Ağlayan Pasta ( Pastam Çok Güzel Ağladı ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtalar, şeker ve vanilya 5-10 dakika beyaz kabarık bir krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.
- Kakao, un ve kabartma tozlu eklenir, çırpılır.
- En son süt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
- Hamur yağlanmış kare borcama boşaltılır.

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır?

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır?
Karıştırma kabına 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alarak çırpıyoruz. 4 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı unu ekleyerek tekrar çırpıyoruz. Kek hamurumuzu yağlanmış fırın kabına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 160 ° C fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Yağsız ne yapılır?​
Yağsız Yemekler: Hafif ve Sağlıklı 20 Lezzet
- #1 Yağsız Kabaklı Ton Balığı
- #3 Mercimek Mantısı Tarifi.
- #4 Tavada Pratik Yağsız Fit Börek.
- #5 Fırında Yağsız Nugget (Orjinali Aratmıyor)
- #6 Yeşil Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) (videolu)
- #7 Fırında Pırasa Mücver (Düşük Kalorili)
- #8 Tavada Hamsi Buğulama.
Yagsiz ne yapilir?​
İçinde Ekstra Hiçbir Yağ Kullanmadan Yapılan 11 Kolay ve Yağsız Tarif
- Yağ Yakan Çorba Tarifi.
- Şekersiz Unsuz Kurabiye Tarifi.
- Yumuşacık Yağsız Kek Tarifi.
- Şekersiz Unsuz Kek Tarifi.
- Havuçlu Brownie Tarifi.
- Hindistan Cevizli Makaron Kurabiye Tarifi.
- Ballı Bademli Lava Keki Tarifi.
- Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye Tarifi.
 
Damat keki nasıl yapılır?

- Uygun bir karıştırma kabının içine yumurta ve şekeri alın, beyaz köpük köpük olana kadar çırpın.
- Üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcını boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 160°C fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Damat tatlısı nedir?

Datça'ya özgü bir tatlı olan damat tatlısı, tereyağı kullanılmayan, hamurunda yumurta olmayan bademli bir baklava çeşididir.

Damat baklavası nedir?

Damat baklavası, düğün gecesinde gelin ve damat odalarına uğurlanırken baklava ve diğer tatlılarla donatılarak genç çifte sunulan tepsiye verilen isimdir. Bazı yörelerde damat tepsisi düğünden bir gün sonra verilirken, bazı yörelerde ise düğünden bir gün önce verilmektedir.

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır?

- Karıştırma kabına 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alarak çırpın.
- 4 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı unu ekleyerek tekrar çırpın.
- Yağlanmış fırın kabına kek hamurunu boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika pişirin.

Bu tarifleri denemek isterseniz adımları takip ederek lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst Alt