Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Danimarka Dağlık mı?
Doğu kıyılarının açıklarında Büyük Fionie, Syaelland, Seeland ve Lolland adalarıyla birlikte yüzlerce küçük ada vardır. Buraya bağlı olan Grönland % 90’ı buzlarla kaplı, yüksek yayla görünümündedir. Yüzölçümü küçük olan Danimarka’nın yüksekliği fazla olmadığından, akarsuları da küçüktür.Danimarka eğitim sistemi nasıl?
Danimarka eğitim sistemi nasıl?Danimarka eğitim sisteminde herkes kendi yeteneği doğrultusunda öğrenim görme imkanına sahiptir. Temel eğitim zorunludur ve 7 (6)-16 (15) yaşları arasında 9 yıl sürmektedir. 10’ncu sınıf isteğe bağlıdır. OECD verilerine göre Danimarka dünyada eğitime en çok harcama yapılan ilk beş ülke arasındadır.
Danimarka’nın neyi unlu?
Büyük bir çoğunluğu adalar üzerinde yer alan ülke, Avrupa’nın kuzeyinde bulunuyor. Dünyada yaşanabilecek ülkeler listesinde başı çeken Danimarka benzersiz tarihi yapıları, Viking kültürü, müzeleri ve doğal güzellikleriyle Avrupa’nın görülmesi gereken ülkelerinden.Danimarka Neyi Meşhur?
Danimarka Neyi Meşhur?Listemizin ilk sırasında;
- 1- Smørrebrød. Çavdar ekmeğinin üzerine; ringa balığı, yılanbalığı, somon balığı gibi farklı etler konularak servis edilir.
- 2- Wienerbrød. Danimarka’da sıklıkla tüketilen wienerbrod, tatlı bir çörektir.
- 3- Æbleflæsk.
- 4- Tarteletter.
- 5- Porridge.
- 6- Frikadeller.
- 7- Flæskesteg.
- 8- Pølse.
Danimarka’da okul öncesi zorunlu mu?
Danimarka’da eğitim, 15 yaş altındaki bütün çocuklar için zorunlu tutulmaktadır. Zorunlu tutulan sınıflarda temel dersler verilmektedir.Danimarka okul öncesi eğitim zorunlu mu?
Danimarka okul öncesi eğitim zorunlu mu?Bir yıl hazırlık sınıfı ile birlikte toplam olarak eğitim süresi on yıldır. Danimarka’da 6-7 ve 16 yaş arası herkes için eğitim zorunludur.