Son Konular

Darıca Kocaman Okuyor Projesi Final Etkinliğiyle Sona Erdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
DARICA Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Darıca Kocaman Okuyor Projesi, Darıca 15 Temmuz Şehitler Stadında düzenlenen final etkinliğiyle sona erdi. Darıcadan her okulun ve velilerinin de katıldığı final programında, öğrenciler aynı anda 15 dakika sessiz bir şekilde kitap okuyarak, farkındalık oluşturdu.

Darıca Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde tüm okul kademelerinde yürütülen Darıca Kocaman Okuyor Projesi kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve veliler aylar boyunca kitap okuma faaliyetlerine katıldı. Her ay belirli sayfa hedefini tamamlayan öğrencilere ödüller verildi; veliler arasında da özel yarışmalar düzenlendi. Toplam 16 milyon sayfa kitabın okunduğu projenin final etkinliği ise bugün Darıca 15 Temmuz Şehitler Stadında düzenlendi. Stadı dolduran öğrenciler, aynı anda 15 dakika kitap okuyarak farkındalık oluşturdu. Programa Kaymakam Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Kocaeli Valisi İlhami Aktaşın eşi Songül Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı. Programda projeye katkı sağlayan okullar ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Darıca Kocaman Okuyor Projesi, ilçe genelinde okuma alışkanlığının artırılması, kitap sevgisinin yaygınlaştırılması ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen önemli bir proje olmuştur. Projeye destek veren herkese teşekkür eden Kaymakam Yüksel Kara, kitap okumanın önemine vurgu yaparak çocukların geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan birinin kitap okuma alışkanlığı olduğunu belirtmiştir. Darıca Kocaman Okuyor Projesi, ilçede eğitim alanındaki başarıların artırılması ve öğrencilerin farkındalığının artırılması için önemli bir adım olmuştur. Proje, bundan sonraki yıllarda da devam ederek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir.

Geri
Üst Alt