Dava ne demek dini?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.465
Meslek
Webmaster

Dava ne demek dini?

Sözlükte "çağırmak, seslenmek, dua etmek, getirilmesini istemek" anlamlarına gelen da'vâ (çoğulu deâvî, deâvâ), fıkıh terimi olarak bir kimsenin başka bir kimseden hâkim huzurunda hakkını istemesini ifade eder (Mecelle, md. 1613) Buradaki "hak" kelimesiyle hem hakkın tesbiti ve temini, hem de haksız taleplere karşı …
Hukuk davası dosyası ne demek?
Değişik iş dosyalarında genellikle sadece dosya üzerinden inceleme yapılır ve duruşma icra edilmeksizin karar verilir. Uyap terminolojisinde esasına girilen ve duruşma yapılarak karar verilen dosyalar ise 'hukuk dava dosyası' veya 'ceza dava dosyası' olarak ifade edilir.
Dava ön şartları nelerdir?
Maddesine göre dava şartları şunlardır:

Davanın sonuçlanması ne demektir?

Dava sonucu karar çıkmış artık davanın kesinleşmiş olduğunu göstermektedir. Bu işlem ceza mahkemeleri ve hukuk mahkemeleri kapsamında bir dosya üzerinden gerçekleşir. Böylece yapılan mahkeme neticesinde nihai, yani son karar verilmiş olur.
. . Yasal nedir sözlük anlamı nedir?
Bu sayfada Yasal nedir Yasal ne demek Yasal ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Yasal anlamı tanımı açılımı Yasal hakkında bilgiler resimleri Yasal sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz. Yasal; bir hukuk terimidir. Dil bilgisi yönünden Türkçe'de sıfat olarak kullanılır.
Yasal nedir, sıfat ne demek?
Yasal nedir, Yasal ne demek. Yasal; bir hukuk terimidir. Dil bilgisi yönünden Türkçe'de sıfat olarak kullanılır. Yasanın, dinin ve kamu vicdan ının doğru bulduğu, yasalara uygun, kanuni, meşru, legal.
Yasal ile ilgili Cümleler. Yaptığımız tamamen yasaldı. O bana yasal görünüyor. Hangi yasalar ihlal edildi? Yasal haklarımı biliyorum. Bu yasal bir iş. Ali yasaları çiğnemedi. Yasal danışmanlığını istemiyorum. Yasal hakkımı biliyorum.
Yasal eşlenik değişken : yasal ne demek?
Yasal eşlenik değişken : Konum-devinirlik (q ve p), erke-zaman (E ve t) gibi Hamilton işlevinin birine göre türevi öbürünü veren düzeneksel değişkenler çifti. Diğer dillerde Yasal anlamı nedir?

Kablo TV nereden iptal edilir?

Hangi meslegin maasi daha yuksek?

1. Konular

1. 1.282.357
  2. Mesajlar

1. 1.682.508
  3. Kullanıcılar

1. 32.058
  4. Son üye

Geri
Üst Alt