Son Konular

Degisim Programi ne demek?

PintiPanda Twitch den neden ayrildi?

Instagram sayfa yoneticisine ne denir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-225

Değişim Programı ne demek?

Bu program çerçevesinde, 15-18 yaş grubundaki lise öğrencileri 6 hafta ile 1 yıllık süreler arasında, farklı bir ülkede özenle seçilmiş bir evsahibi aile yanında kalır ve gittikleri ülkenin eğitim standartları ve sistemi çerçevesinde seviyelerine uygun bir eğitim kurumunda öğrenimlerine devam ederler.

Mevlana Değişim Programı nedir kısaca?

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır.
Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye'deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler.
Erasmus mu Mevlana mı?
Erasmus Değişim Programı da aynı temellere dayanır. Ancak ikisi arasında şöyle bir ayrım vardır; Erasmus Değişim Programı genel anlamda Avrupa Birliğine üye olan ülkeler arası değişim yaparken Mevlana Değişim Programı Avrupa Birliğine üye olmayan ülkeler arası değişim yapar.
Üniversite Değişim Programı Nedir?
"Farabi Değişim Programı" Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı protokollerle değişimine izin veren bir "Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı"dır.

Mevlana değişim programı nasıl yapılır?

Öğrenciler, Türkiye'de kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine https://mevlana.yok.gov.tr/ internet adresinden de ulaşabilecekleri gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurusunu gerçekleştirebilir.

Mevlana değişim programı bursu ne kadar?

Mevlana Değişim Programı kapsamında burslu Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olarak Türkiye' ye gelecek öğrencilere 1.200 TL aylık burs miktarı ödenmesine karar verilmiştir.
Değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim öğretim ücreti ödemezler.
Erasmus yapan Mevlana yapabilir mi?
Mevlana ile bugün, 66 ülkede değişim öğrencisi olabilirsiniz. YÖK tarafından belirlenen, Türkiye ve yurt dışındaki üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini teşvik eden program; ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinde başvurulara açıktır.
Mevlana Hangi ülkeleri kapsar?
Peki Mevlana Değişim Programında hangi ülkeler var? Aralarında ABD, Japonya, Rusya, Çin, Azerbaycan ve Güney Kore'nin de dahil olduğu birçok ülkeye öğrenciler Mevlana Değişim programı ile gidebilmektedir. Öte yandan değişim programına katılan öğrenciler bir başka değişimi programından da yararlanabilir.

Öğrenci değişim programı ücretli mi?

Peki, herhangi bir ücret ödemeniz gerekiyor mu? Tabii ki hayır! Değişim programlarına katılan öğrenciler, bir ücret ödemedikleri gibi katıldıkları programlara göre gittikleri ülkelerde öğrenim ve yaşam ücretleri için belirli bir hibe alırlar.

Geri
Üst Alt